Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Ukrainas armija turpina ofensīvu Bahmutas dienvidu flangā

Ukrainas bruņotie spēki turpina ofensīvu Bahmutas dienvidu flangā un katru dienu pavirzās uz priekšu par simtiem metru, taču frontālus uzbrukumus šajā rajonā neveic, lai taupītu karavīrus, teikts ASV Kara studiju institūta (ISW) jaunākajā apskatā par situāciju frontē.

ISW ziņojumā citēts Ukrainas Bruņoto spēku Austrumu grupējuma preses pārstāvis Serhijs Čerevatijs.

Tajā pašā laikā ISW norāda, ka Krievijas okupanti ir veikuši ierobežotus neveiksmīgus pretuzbrukumus Bahmutas rajonā.

ISW apskatā teikts, ka Krievijas karaspēks turpinājis sauszemes uzbrukumus Avdijivkas-Doneckas frontē, taču apstiprinātu panākumu nav bijis. ISW atsaucās uz okupantu sniegtajām ziņām, ka tie sekmīgi uzbrukuši Ukrainas spēkiem, kas atkāpās Krasnohorivkas un Marjinkas rajonā. Taču ISW nav guvis apstiprinājumu, ka Krievija būtu nesen veikusi sekmīgus uzbrukumus Avdijivkas-Doneckas līnijā.

Institūta analītiķi arī atspēkoja okupantu apgalvojumus, ka tie veikuši sekmīgu uzbrukumu pie Veseles un no ziemeļaustrumiem pavirzījušies tuvāk Avdijivkai. "ISW nav novērojis nekādus vizuālus pierādījumus par nesenajiem Krievijas panākumiem Avdijivkas tuvumā," teikts ziņojumā.

2. un 3.augustā Ukrainas spēki turpināja apšaudīt Krievijas aizmugures pozīcijas Doneckas apgabalā. Pēc ģeolokācijas datiem redzams, ka Ukrainas armija ar HIMARS raķeti trāpījusi Krievijas pretgaisa aizsardzības sistēmai "Buk" 17 kilometrus uz dienvidaustrumiem no Bahmutas, teikts ISW apskatā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē