Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Tuvplānā

Apsargāt Usiku © DIENA

Šī gada 26. augustā daudzi televīzijas skatītāji bija pārsteigti, Oleksandra Usika un Daniela Dubuā cīņā ieraugot apsargus, kuriem uz krekliem bija ne tikai Ukrainas, bet arī Latvijas karodziņi. Tie bija vīri no cīņas kluba TM Fighting team. Arī es izmantoju ekskluzīvu iespēju atrasties tik tuvu vienam no gada apspriestākajiem sporta notikumiem.

Izturot pārbaudījumus © DIENA

Pērnās ziemas ievadā Latvijas sports piedzīvoja patīkamu pārsteigumu – Andrejs Rastorgujevs pirmajās Pasaules kausa sacensībās pēc 18 mēnešu diskvalifikācijas izciešanas uzreiz izcīnīja ļoti augsto piekto vietu. Pēc tam bija arī neveiksmīgi starti, tomēr sezonā kopumā viņš desmitniekā iekļuva septiņas reizes, turklāt trīs no tām bija pasaules čempionātā. Tāpat pārī ar Baibu Bendiku tika gūta trešā vieta Pasaules kausa posma jaukto pāru stafetes sacensībās, kas Latvijai bija pirmā augstākā līmeņa stafetes godalga vēsturē.

Bertānam jādodas uz ES tiesu © DIENA

Daudzi Latvijas sporta līdzjutēji, visticamāk, jau ir dzirdējuši par tiesvedību sēriju starp uzņēmēja Mārtiņa Lauvas pārstāvēto basketbola aģentūru BAA Rīga un Latvijas izlases zvaigzni Dāvi Bertānu. Pavisam nesen, jūnija sākumā, lietā noticis jauns pavērsiens – strīds tiek pārcelts uz Eiropas Savienības (ES) tiesu.

Putekļu ēnā: dominējošākās komandas F-1 vēsturē © DIENA

2023. gada Formulas 1 čempionāts pēc vasaras brīvdienām ar atlikušajiem desmit posmiem uzsācis sezonas otro daļu. tomēr līdzjutēji jau sen ir aizmirsuši mirkli, kad šī sezona vēl izraisīja diskusijas par čempiona titula cīņu, jo vasara vēl nebija sākusies un mums visiem par 99% bija skaidrs, kurš no pilotiem pēc pēdējā etapa atradīsies kopvērtējuma pirmajā pozīcijā. Savukārt klusas aizdomas par to, ka Red Bull RB19 modelis šogad varētu uzvarēt visos posmos, parādījās jau pēc sezonas otrajām sacīkstēm! Vai piedzīvojam lielāko vienas komandas pārsvaru Formulas 1 vēsturē, un vai dominējošais pārākums, kādu veic RB19 modelis, nav pieredzēts nekad iepriekš? Ieskatīsimies pašos spilgtākajos dominantes piemēros Formulā 1 un noskaidrosim, kura komanda un mašīna sava pārsvara ziņā atstāj putekļos arī šī gada Red Bull.

Japāņi sit vēlreiz © DIENA

30. jūnijs – it kā ikdienišķa vasarīga diena, bet sporta entuziastiem tā bija īpaša. Vecrīgā, Beerhouse No1 telpās, pulcējās 17 spēcīgākās komandas, lai noskaidrotu pašu labāko Sporta Viktorīnas blici. Fināla datums šoreiz sakrita ar lielo futbola derbiju starp Riga FC pret RFS un jāsaka, ka gan šis futbola mačs, gan arī fināls izrādījās vienlīdz aizraujoši un dažādiem pavērsieniem pilni.

Dāmas nedrīkst aizmirst © DIENA

Pateicoties Starptautiskās Motociklistu federācijas (FIM) finansētam projektam, Latvijas motokrosa čempionātā šosezon atgriezusies Dāmu klase. Kaut gan daudzi bija skeptiski par tajā gaidāmo dalībnieču skaitu, mēs esam apgāzušas visas prognozes.

TV translāciju noslēpumi © DIENA

Katras sporta translācijas kvalitāti var novērtēt pavisam vienkārši – ja, skatoties sacensības televīzijā, nekas nekaitina un netraucē, viss ir kārtībā. Tātad viss izdarīts pareizi – kameru novietojums un to pārslēgšana bija loģiska, operatora darbs – kvalitatīvs. Tomēr, ja jūti, ka translācija kaitina, kaut kas nav labi. Daudzos sporta veidos ir savi nerakstīti translāciju kanoni. Piemēram, tenisā vadošā kamera rāda no gala līnijas, bet futbolā no sāniem, tomēr tas ne tuvu nav viss. Ieskatīsimies piemēros, kurus pieredzējis gandrīz ikviens regulārs sporta pārraižu vērotājs.

Skriešanas svētki Rīgā © DIENA

Lai gan bez šosezon spilgtu sniegumu demonstrējušās, bet savainojumu guvušās valmierietes Agates Caunes, toties ar daudzām pasaules zvaigznēm 1. oktobrī Rīgas centrā tiks aizvadīts vēsturē pirmais pasaules skriešanas čempionāts. Godalgas tiks dalītas pusmaratona, 5 km un jūdzes skrējienos, ekspertiem neizslēdzot iespēju, ka Latvijas galvaspilsētā tiks laboti arī pasaules rekordi. Par gaidāmo pasaules čempionātu stāsta sacensību rīkotājs Aigars Nords.

Tikai sākums? © DIENA

Daudzus gadus Latvijas tautu nekas nebija saliedējis tik ļoti, kā to vasaras ievadā paveica Latvijas hokeja izlase, izcīnot pasaules hokeja čempionāta bronzas godalgas. Tāpēc, gremdējoties atmiņās par šo vēsturisko notikumu, šajā Sporta Avīzes numurā lasi ļoti plašu interviju ar valstsvienības galveno treneri Hariju Vītoliņu.

Ar Latviju sirdī © DIENA

2023. gada 4. jūlijā savās mājās Midlberijā (ASV) noslēdzās Latvijā dzimušā ārsta – traumatologa ortopēda Kristapa Keggi mūžs. Viņš bija ne tikai pasaulē pazīstams ķirurgs, bet arī mecenāts medicīnā, izglītībā, sportā un kultūrā. Sportā Keggi pavadīja gandrīz visu mūžu, bija Latvijas Riteņbraukšanas federācijas prezidents, viņa meita piedalījās olimpiskajās spēlēs.