Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Pasaulē

Itāļi ciešāk sajozīs jostas

Itālijas parlaments apstiprinājis jaunus pasākumus, kuriem nākamo trīs gadu laikā būtu jāsamazina Romas izdevumi un jāpalīdz ietaupīt 26 miljardus eiro. Tikmēr valstī pastiprinājusies recesija, raksta Db.lv.

Kokakola šogad tikšot izsviesta no Bolīvijas(17)

Bolīvija izlēmusi liegt vienai no pasaules lielākajām korporācijām Coca-cola turpināt darbību savā teritorijā, par tās pēdējo dienu valstī nosakot 21. decembri jeb pēdējo dienu maiju kalendārā, atsaucoties uz Bolīvijas ārlietu ministra Deivida Čokuenhuankas (David Choquehuanca) izteikumiem, raksta trueactivist.com.

Nokia tālruņus vairs neražos Somijā(7)

Mobilo tālruņu ražotājs Nokia slēgs savu pēdējo rūpnīcu Somijā Salo pilsētā, un ražošanu pilnībā pārcels uz Āziju. Pēdējais tālrunis Salo pilsētas ražotnē tika izgatavots 25. jūlijā, atsaucoties uz Reuters, ziņo Db.lv.

ASV akciju tirgus turpina kristies jau ceturto dienu pēc kārtas © DIENA

ASV akciju tirgus turpina kristies jau ceturto dienu pēc kārtas, ko veicināja kompāniju jaunākie ceturkšņu pārskati, kas izrādījās zemāki nekā iepriekš plānots, kā arī izejvielu ražotāju akciju cenu kritums, ko veicināja zemākas naftas un metālu cenas, liecian SEB bankas dienas apskata dati.

Mitsubishi pārdod Nīderlandes rūpnīcu par vienu eiro

Japānas autobūves kompānija Mitsubishi Motors Corp. paziņoja, ka pārdos tās vienīgo Eiropas rūpnīcu Nīderlandes rūpniecības grupai VDL Groep par vienu eiro ar nosacījumu, ka pircējs turpinās tajā nodarbināt 1500 cilvēkus.Mitsubishi jau šā gada sākumā pavēstīja, ka līdz gada beigām plāno pārtraukt ražošanu rūpnīcā Nīderlandes dienvidos, šādu lēmumu skaidrojot ar sarežģīto darbības vidi parādsaistību nomocītajā reģionā.

EK atjauno ES fondu maksājumus Latvijai(1)

Atzīstot par pietiekamu valsts padarīto Eiropas Savienības (ES) fondu projektu kontroles uzlabošanā, Eiropas Komisija (EK) nolēmusi atcelt Latvijai noteiktos pagaidu ierobežojumus finansējuma saņemšanai no Kohēzijas fonda un Eiropas Reģionālās attīstības fonda.