Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Kino/TV

Atkal atlikta jaunās Džeimsa Bonda filmas pirmizrāde

Bondiādes kārtējās filmas No Time To Die (Nav laika mirt) pirmizrāde Covid-19 pandēmijas dēļ atkal ir atlikta. Tagad paredzēts, ka 25. filma par superaģentu Džeimsu Bondu savu pasaules pirmizrādi piedzīvos 8. oktobrī, teikts paziņojumā, kas publicēts tīmekļa vietnē 007.

Kino Bize Klasikas kino vakari turpinās ar filmu Orlando

Kino Bize filmu cikls Klasikas kino vakari turpina izgaismot vizionāras un kino vēsturē nozīmīgas filmas. Laikā, kad kinoteātrī pulcēties ir liegts, pasākums norisinās tiešsaistes platformā Mājas kino. Janvāra beigās skatītājus pie ekrāniem pulcēs Sallijas Poteres kostīmdrāma Orlando (1992) ar Tildu Svintoni galvenajā lomā. Līdzās virtuālajam seansam būs pieejama saruna ar publicisti un pētnieci Santu Remeri. Filma tiešsaistē tiks izrādīta no 22. līdz 31. janvārim.

Portālā filmas.lv apkopoti režisora Olafa Okonova darbi

Pateicoties nesen mūžībā aizgājušā režisora Olafa Okonova (1973-2020) ģimenes pūliņiem un arhīvu apzināšanai, Nacionālā Kino centra (NKC) portālā filmas.lv apkopoti gandrīz 20 režisora darbi, starp tiem gan Nacionālajai kino balvai Lielais Kristaps nominētas dokumentālās filmas, gan TV filmas un 90. gadu videodarbi, informēja NKC pārstāve Kristīne Matīsa.

Nedēļas nogalē Bērnu rīta tiešsaistē - Varenais Ričards un gaisa pūķu darbnīca

Šajā nedēļas nogalē (no 22. līdz 24. janvārim) būs iespējams pievienoties Kino Bize organizētajam Bērnu rītam tiešsaistē. Šoreiz Mājas kino varēs redzēt iedvesmojošo un pamācošo animācijas filmu Varenais Ričards, savukārt pēcāk pievienoties radošajai darbnīcai, kurā, izmantojot materiālus, kas nosūtīti ģimenēm un sekojot darbnīcas vadītājas norādēm, katram būs iespēja izveidot savu gaisa pūķi, informēja kinoteātra pārstāvji.

Janvāra beigās LTV piedāvās jaunu Latvijā radītu seriālu jauniešiem Paliec negatīvs

Latvijas Televīzijas eksperimentālā satura platformā 16+ tapis jauns seriāls – Paliec negatīvs. Televīzijas, kino un reklāmas profesionāļi režisoru Unas Rozenbaumas un Māra Lagzdiņa vadībā radījuši krāsainu stāstu Latvijas seriāliem neierastā estētikā. Dažādu pasauļu satikšanās radītas emocijas, līdzāspastāvēšana, empātija un drosme ir šī stāsta centrā. Turklāt stāsts ir visnotaļ aktuāls, jo tā darbība risinās pandēmijas laikā. Visi jaunieši, kuri piedalās seriālā, ir bez iepriekšējas pieredzes, savukārt pieaugušo lomās iejūtas profesionāli aktieri, informēja televīzijā.

Filma Mans mīļākais karš piedalās Oskaru sacensībā animācijas kategorijā

Nozīmīgais profesionālās kinoindustrijas izdevums Variety ziņu slejā raksta par Latvijas-Norvēģijas animācijas filmas Mans mīļākais karš svaigākajām aktualitātēm – filmas demonstrēšanas tiesības iegādājušies izplatītāji Francijā un Spānijā, tā pretendē uz nominācijām ASV Kinoakadēmijas Oskaru sacensībā, turklāt pēc uzvaras Ansī festivāla konkursā filma kvalificējas animācijas pasaulē augstākajai balvai Annie Award.

Sākusies pieteikumu iesniegšana dokumentālo īsfilmu konkursam Latvijas kods. Latvija šodien

Šonedēļ Latvijas Televīzija izsludinājusi pieteikšanos dokumentālo īsfilmu konkursam Latvijas kods. Latvija šodien. Šis būs jau devītais gads, kad ar LTV atbalstu vismaz pieci dokumentālisti varēs īstenot savas idejas un dokumentēt Latvijas šodienu no dažādiem tās aspektiem. Konkursa pieteikumus iespējams iesniegt līdz 5. februāra plkst. 16, informēja Latvijas Televīzijas pārstāve Krista Luīze Priedīte.

Stāsts par cilvēka prātu pirmskara laikā. Režisora Dāvja Sīmaņa jaunākā spēlfilma Gads pirms kara sāk ceļu uz kinofestivāliem

Režisora Dāvja Sīmaņa jaunākā spēlfilma Gads pirms kara iekļauta prestižā Roterdamas Starptautiskā kino festivāla konkursa programmā, kas norisināsies no 1. līdz 7. februārim. Aicinājām uz sarunu režisoru, kurš radījis vēsturisku trilleri, kas izseko vienam no pagājušā gadsimta noslēpumainākajiem latviešiem, Pēterim Mālderim, viņa traģikomiskajā un sirreālajā ceļojumā cauri 1913. gadam.

Vienkārši ļāvām viņam būt. Tapis Raimonda Paula kinoportrets © DIENA

Svinot maestro Raimonda Paula 85. dzimšanas dienu 12. janvārī, Latvijas Televīzijā tapusi dokumentālā filma Mūžīgais dzinējs. Raimonds Pauls. To veidojis jau labi zināmais radošais tandēms – režisors un operators Andrejs Verhoustinskis un scenārija autore Henrieta Verhoustinska. Zinot abu veidoto mākslinieku portretu kvalitāti, veidot dokumentālo filmu par godu Raimonda Paula jubilejai pasūtījusi Latvijas Televīzija.

Kino Bize tiešsaistē notiks Bērnu rīts ar animācijas filmu un radošo darbnīcu

Šī gada pirmais kinoteātra Kino Bize organizētais Bērnu rīts tiešsaistē norisināsies no piektdienas, 8. janvāra, līdz svētdienai, 10. janvārim. Šoreiz gan mazākiem, gan lielākiem skatītājiem būs iespēja redzēt animācijas filmu Divi pīlēni un zostēviņš, kā arī piedalīties radošajā darbnīcā, izmantojot materiālus, kas tiks nosūtīti uz katra mājām.

2020. gads kino. Tuvāk un tālāk © DIENA

Koronavīrusa pandēmija ir izjaukusi ierasto lietu kārtību visās dzīves jomās. Kāds ir bijis 2020. gads kultūrā? KDi autori dalās iespaidos par svarīgākajiem notikumiem un parādībām mūzikā, teātrī, literatūrā, kino, vizuālajā mākslā, dizainā un arhitektūrā.