Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +4 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Kino/TV

Kinovakars mājās, velodiena jebkur. Festivālā Kino pedālis – filmas, maršruti Valmierā un spēle © DIENA

1. un 2. maijā festivāls Kino pedālis aicina saslēgt vienā ritmā velobraukšanu un kino skatīšanos. Festivāls notiks jau sesto gadu un jau otro pavasari – distancēti, ievērojot drošu attālumu no citiem Kino pedāļa dalībniekiem. Pasākuma epicentrs gan tas pats jau ierastais – Valmiera, tomēr tie, kuri svētdien netiks uz šo Vidzemes pilsētu, lēkt sava velosipēda mugurā un doties cilpošanas spēlē varēs arī jebkur citur Latvijā un pasaulē paša izvēlētā maršrutā.

Kino Bize Klasikas kino vakaru programmu turpinās Takasi Mīkes filma Kinoprove

Kino Bize organizēto Klasikas kino vakaru programmu aprīļa izskaņā turpinās 1999. gadā tapusī filma Kinoprove. Provokatīvā un izslavētā japāņu režisora Takasi Mīkes meistarbs mulsina, biedē un izaicina domāt plašāk iekš šausmu un mistikas filmu žanra, vienlaikus atklājot aizvien pārsteidzošākas jaunāko laiku kino vēstures teritorijas. Līdztekus filmai būs pieejama arī saruna ar vakara viesi – režisoru Robertu Kuļenko.

Jaunajā Rīgas teātrī top izrādē Baltais helikopters balstīta kinofilma

Kopš 2019. gada 21. novembra Jaunā Rīgas teātra repertuārā ir Alvja Hermaņa izrāde Baltais helikopters, kas radījusi lielu interesi Latvijā un visā pasaulē. Covid-19 pandēmijas un ar to saistīto ierobežojumu dēļ iestudējums līdz šim ir piedzīvojis tikai 20 izrādes, ko apmeklēja nedaudz vairāk kā 6000 skatītāju. Lai nodrošinātu iespēju lielākam skatītāju skaitam redzēt izrādi, Jaunajā Rīgas teātrī top kinofilma, kuras pamatā ir izrāde Baltais helikopters, informēja JRT pārstāvji.

Splendid Palace tiešsaistes seansos piedāvā Vitālija Manska filmas

Gaidot dokumentālo filmu festivālu Artdocfest/Rīga un pasaules dokumentālo filmu pirmizrādes, Splendid Palace piedāvā iespēju online seansos skatīties šī festivāla dibinātāja un prezidenta, plašu starptautisku atzinību guvušā režisora Vitālija Manska filmas, kas veidotas ar Latvijas kinematogrāfistu līdzdalību un Latvijas Nacionālā kino centra atbalstu.

Rīgas filmu fonda līdzfinansējums piešķirts trim ārvalstu filmām

Rīgas filmu fonda ārvalstu filmu uzņemšanas konkursa līdzfinansējumam apstiprināti trīs ārvalstu filmu projekti – komēdija Neredzamā cīņa, vēsturiskā drāma Ebrejs un daudzsēriju spēlfilma Sisī, kas vēstīs par Austroungārijas ķeizarieni Elizabeti, informēja RD pārstāvji.