Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Kino/TV

Kino Bize Klasikas kino vakaru cikls turpinās ar traģikomisko filmu Ābels

Pavasara sezonā Kino Bize turpina Klasikas kino vakarus, arī otrajā programmas ciklā piedāvājot īpaši veidotu kino klasikas filmu izlasi un tematiski saistošas sarunas ar viesiem. Kamēr kinoteātros pulcēties nav iespējams, kino vakari norisināsies tiešsaistes platformā Mājas kino. Cikls tiks atklāts 26. martā ar leģendārā nīderlandiešu režisora Aleksa van Varmerdama debijas pilnmetrāžu Ābels (1986).

Dzintras Gekas jaunākā liecība © DIENA

Dokumentālais stāsts Tālā zeme Sibīrija. Kāpēc 1949. gada 25. marts? atskatīsies uz notikumiem pirms 72 gadiem. LTV1 un Replay.lv 25. martā, Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienā, plkst. 21.05 jaunākajā režisores Dzintras Gekas filmā savās atmiņās dalīsies cilvēki, kurus izsūtīja kā bērnus.

Tapis jauns muzikāls raidījums bērniem Ukulele

Sadarbojoties bērnu iemīļotā raidījuma Tutas lietas producentam Ausma un tehnoloģiju un izklaides uzņēmuma Tet vietējā satura ražotājam Tet studio, kā arī mediju grupai TV3 Group, ir tapis jauns muzikāls raidījums pirmsskolas vecuma bērniem Ukulele.

Festivāls 2Annas aicina uz diskusiju par mākslas, cilvēka un vides mijiedarbību

Lekciju un sarunu ciklā Zeme Rīgas Starptautiskais īsfilmu festivāls 2Annas kopā ar Vides risinājumu institūtu (VRI) organizē cikla noslēdzošo diskusiju Pieslēgties biotopam, kuras laikā sarunas dalībnieki pētīs, vai un kā dažādu mākslinieku darbu un skatpunktu iepazīšana var mainīt mūsu attiecības ar vidi. Diskusiju varēs skatīties festivāla oficiālajā Facebook lapā 2Annas ISFF ceturtdien, 25. martā, plkst. 18, informēja rīkotāji.

Aicina atbalstīt septiņas jauno kino studentu īsfilmas

Lai arī studijas Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) Nacionālajā Filmu skolā sākušās tikai pirms sešiem mēnešiem, bakalaura studiju programmas Audiovizuālā māksla studenti jau sākuši darbu pie septiņām jaunām īsmetrāžas spēlfilmām, pievēršoties žanru daudzveidībai un to izpausmēm kino. Atbalstot jaunu filmu tapšanu un sešpadsmit jaunos kino profesionāļus, kino draugi un entuziasti tiek aicināti atbalstīt filmu veidošanas procesu, līdz 24. aprīlim ziedojot projektam Septiņas žanru īsfilmas LKA kolektīvajā ieguldījumu platformā Projektu banka.

Ar Nacionālā Kino centra atbalstu taps 15 jaunas filmas

Nacionālajā Kino centrā (NKC) noslēdzies 2021. gada jaunu filmu ražošanas konkurss ar pieejamo finansējumu 1 538 805 eiro; atbalstīti 15 filmu projekti, kas tiks producēti 11 Latvijas filmu studijās, informēja NKC filmu nozares informācijas speciāliste Kristīne Matīsa.

Mājas kino – dokumentālā kino jauda © DIENA

Kinoteātra Kino Bize straumēšanas platforma Mājas kino šobrīd piedāvā vairāk nekā 60 dažādu filmu, tāpat arī regulārus pasākumus tiešsaistē. Šonedēļ platformas piedāvājums ir papildināts ar Vides filmu studijas izlasi. Tās ir sešas prestižos kinofestivālos godalgotas dokumentālās filmas, kas apliecina dokumentālā kino spēku pilnā jaudā.

Dzīve ārpus likuma tavā ekrānā. Pirmizrādi piedzīvojis Andreja Ēķa veidotais seriāls Nebaidies ne no kā © DIENA

Mēs esam radījuši stāstu par narkobiznesu. Nežēlīgu, tumšu, asiņainu un reālu! – nākamās paaudzes televīzijā Go3 pirmizrādi piedzīvojis režisora Andreja Ēķa veidotais seriāls Nebaidies ne no kā, kas balstīts uz patiesiem notikumiem un vēsta par Latvijas noziedzīgo pasauli. Tas balstīts uz vietējā narkokurjera Rolanda Priverta sarakstītās tāda paša nosaukuma grāmatas motīviem.

Riga IFF izsludina pieteikšanos festivāla konkursu sadaļām

Rīgas Starptautiskais kino festivāls, kas šoruden norisināsies no 14. līdz 24. oktobrim, aicina iesniegt pilnmetrāžas, īsformāta un mūzikas video darbus sešos konkursos. Riga IFF filmu veidotājiem vienu mēnesi, līdz 17. aprīlim, piedāvā iesniegt darbus bez pieteikuma maksas, informēja rīkotāji.

Latvijas kopražojuma filma Imada bērnība iegūst galveno balvu Stokholmā

Stokholmā, Zviedrijā noslēdzies Tempo Documentary Festival, kurā galveno balvu un 7000 eiro ieguva Zviedrijas un Latvijas kopražojuma filma, režisora Zahavi Sandžavi (Zahavi Sanjavi) darbs Imada bērnība/Imad’s Childhood. Filma veidota Zviedrijas studijā AVB Production un Latvijas studijā Fenixfilm ar Nacionālā Kino centra atbalstu, tās tapšanā iesaistījušies Latvijas kinoprofesionāļi, informēja NKC pārstāvji.

Portālā filmas.lv skatāma režisora Askolda Saulīša filmu kolekcija

Pieminot mūžībā aizgājušo režisoru Askoldu Saulīti (1966-2021), Nacionālā Kino centra (NKC) portālā filmas.lv skatāma 14 filmu kolekcija – gandrīz visas režisora filmas, sākot ar 1993. gadā uzņemto debiju un gadsimtu mijas dokumentālajām filmām, kas apbalvotas ar vairākām Lielā Kristapa balvām, informēja NKC pārstāvji.

Kino Bizes straumēšanas platformas katalogu papildina Vides filmu studijas izlase

Kinoteātra Kino Bize straumēšanas platforma Mājas kino šobrīd piedāvā vairāk nekā 60 dažādas filmas un arī regulārus pasākumus tiešsaistē. Šonedēļ platformas piedāvājums papildināts ar Vides filmu studijas izlasi. Tās ir sešas dažādas dokumentālās filmas, kas saņēmušas apbalvojumus prestižos kino festivālos un ieguvušas atzinību kā no kino kritiķiem, tā arī skatītājiem.

FOTO: Noslēgusies Viestura Kairiša jaunās spēlfilmas Janvāris uzņemšana

Viestura Kairiša topošā spēlfilma Janvāris būs stāsts par astoņpadsmitgadīgiem jauniešiem, kuri tiek ierauti Rīgā notiekošajos 1991. gada janvāra politiskajos notikumos. Filmas varoņi ir bezgala tālu no jebkādas politiskās dzīves, taču apstākļi liek nonākt politikas un vēstures krustpunktā.