Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Kino/TV

Augusta beigās pirmizrādi piedzīvos komēdija Tizlenes

Režisores Martas Elīnas Martinsones pilnmetrāžas jauniešu filma Tizlenes stāsta par trīs draudzeņu – Sarmītes, Svetas un Katrīnas – piedzīvojumiem 2000. gada priekšvakarā. Trijotne nolēmusi mainīt savu klases "tizleņu" statusu un pabeigt 9. klasi "stilīgo statusā". Latvijas kinoteātros filma nonāks 27. augustā, informēja producents Guntis Trekteris.

Cēsu Mākslas festivāla kino programma būs veltīta XX gadsimta 60. gadiem

23. jūlijā ar režisora Rolanda Kalniņa filmu Četri balti krekli tiks atklāta Cēsu Mākslas festivāla kino programma, ko veidojusi kinoteorētiķe Dita Rietuma. Šogad tā veltīta XX gadsimta 60. gadiem, atspoguļojot spilgtu ēru Latvijas un pasaules kino vēsturē. Filmu skates notiks Vidzemes koncertzālē Cēsis

Riga IFF atklās ar personīgu ieskatu leģendārās Rosellīni kino dinastijas slavas aizkulisēs

Rīgas Starptautiskais kino festivāls, kas šogad norisināsies no 14. līdz 24. oktobrim, savu astoto sezonu atklās ar ieskatu pasaules mēroga kino dinastijas dzīves stāstā un slavas aizkulisēs – itāļu leģendārā kinorežisora Roberto Rosellīni mazdēla Alesandro Rosellīni veidotās dokumentālās filmas Es piedzimu Rosellīni seanss ieskandinās turpmākās 10 festivāla diennaktis, informēja Riga IFF pārstāvji.

Baltijas jūras dokumentālo filmu forumā prezentēs 18 filmu projektus

Noslēgusies pieteikumu atlase Nacionālā Kino centra rīkotajam Baltijas jūras dokumentālo filmu forumam (Baltic Sea Docs), kas norisināsies no 1. līdz 12. septembrim. Rīkotāju un starptautisku ekspertu komisija dalībai forumā atlasījusi 18 topošu dokumentālo filmu projektus no 17 valstīm, informēja Baltijas jūras dokumentālo filmu foruma pārstāve Ieva Lange.

Kino vasara franču gaumē © DIENA

Atzīmējot Francijas valsts nacionālos svētkus – Bastīlijas ieņemšanas dienu, 14. jūlijā visā pasaulē notiek Starptautiskais franču kino festivāls. Tā laikā vairāk nekā trīsdesmit valstīs tiek izrādītas jaunākās Francijā veidotās filmas. Festivāla mērķis ir svinēt kino atgriešanos uz lielajiem ekrāniem, kas šogad simboliski sakrīt ar Kannu kinofestivālu, kas Francijas Rivjēras krastā norisinās no 6. līdz 17. jūlijam.

Portālā filmas.lv – aktrise Akvelīna Līvmane

Aktrise Akvelīna Līvmane 13. jūlijā svin apaļu jubileju, tāpēc Nacionālā Kino centra (NKC) portālā filmas.lv no šīs dienas skatāma jauna kolekcija – sešas spēlfilmas ar viņas piedalīšanos, informēja NKC pārstāve Kristīne Matīsa.

Ārvalstu filmu uzņemšanas līdzfinansēšanai Latvijā šogad piešķir papildu 481 089 eiro

2021. gadā strauji augusi ārvalstu filmu veidotāju interese par filmēšanas iespējām Latvijā un Latvijas valsts atbalstu šim mērķim – pašmāju filmu veidotāju profesionalitāte un veiksmīgā darbība arī Covid-19 drošības pasākumu laikā ir bijis priekšnoteikums šīs intereses pieaugumam. Tādēļ valdība pēc Kultūras ministrijas (KM) iniciatīvas 6. jūlijā lēma piešķirt papildu 481 089 eiro četru ārvalstu filmu izveides pabeigšanai, informē KM

Divi Latvijas kopražojumi saņem fonda Eurimages atbalstu

Starptautisko kopražojumu fonds Eurimages izziņojis šā gada otrās sesijas rezultātus, un 49 atbalstīto filmu projektu vidū ir arī divi kopražojumi, kas top sadarbībā ar Latvijas studiju White Picture, kuru vada producente Alise Ģelze

Septembrī būs skatāms jauns LTV seriāls jauniešiem Nezināms numurs

Šovasar noris jauniešu seriāla Nezināms numurs uzņemšana. Latvijas Televīzijas eksperimentālā satura platformā 16+ tas būs skatāms septembrī. Stāsta centrā ir jaunā aktiera Rūda Bīviņa atveidotais talantīgais puisis Arturs, kura mērķiem ceļā stājas ne vien ģimene, bet, attīstoties notikumu gaitai, arī viņš pats, dzīšanās pēc atzinības un statusa, informēja LTV pārstāve Anita Jansone.

Pirmo reizi Kannu kinofestivāla galvenā konkursa žūrijā dominēs sievietes © DIENA

74. Starptautiskais Kannu kinofestivāls, kas notiks no 6. līdz 17. jūlijam, ir izziņojis galvenā konkursa žūrijas sastāvu – žūrijas priekšsēdētāja amerikāņu režisora, producenta un scenārista Spaika Lī vadībā 24 filmas vērtēs piecas sievietes un trīs vīrieši. Daudzveidīgās žūrijas sastāvā iekļautās mākslinieces un mākslinieki pārstāv septiņas nacionalitātes un piecus kontinentus

Portālā filmas.lv – 2021. gada Līgo svētku festivāls visā pasaulē

Turpinot tradīciju, Nacionālā Kino centra (NKC) portāls filmas.lv Līgo svētkos piedāvā jau ceturto tiešsaistes festivālu Latvijas filmas pasaulē – vasarīgu filmu izlasi no klasikas līdz Simtgades filmām, bez maksas pieejamu nedēļas garumā, jebkurā laikā līdz 27. jūnijam un jebkurā vietā pasaulē, kur vien ir interneta pieslēgums, informēja NKC pārstāve Kristīne Matīsa.

Noslēdzas vēsturiskās daudzsēriju filmas Emīlija. Latvijas preses karaliene filmēšana

Jūnijā noslēdzas filmēšanas periods septiņu sēriju filmai Emīlija. Latvijas preses karaliene – projektam, kurš 2020. gada septembrī tika atbalstīts Nacionālā kino centra un Kultūras ministrijas izsludinātajā konkursā par nozarei piešķirto papildu finansējumu ārkārtas situācijā. Seriāls top studijā Mistrus Media, to veido režisori Kristīne Želve, Andis Mizišs, Dāvis Sīmanis un Gints Grūbe, galvenajā lomā – aktrise Guna Zariņa, pirmizrāde – jau šoruden, informēja producents Gints Grūbe.