Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Kino/TV

Kino Bizes straumēšanas platformas katalogu papildina Vides filmu studijas izlase

Kinoteātra Kino Bize straumēšanas platforma Mājas kino šobrīd piedāvā vairāk nekā 60 dažādas filmas un arī regulārus pasākumus tiešsaistē. Šonedēļ platformas piedāvājums papildināts ar Vides filmu studijas izlasi. Tās ir sešas dažādas dokumentālās filmas, kas saņēmušas apbalvojumus prestižos kino festivālos un ieguvušas atzinību kā no kino kritiķiem, tā arī skatītājiem.

FOTO: Noslēgusies Viestura Kairiša jaunās spēlfilmas Janvāris uzņemšana

Viestura Kairiša topošā spēlfilma Janvāris būs stāsts par astoņpadsmitgadīgiem jauniešiem, kuri tiek ierauti Rīgā notiekošajos 1991. gada janvāra politiskajos notikumos. Filmas varoņi ir bezgala tālu no jebkādas politiskās dzīves, taču apstākļi liek nonākt politikas un vēstures krustpunktā.

Pirmizrādi piedzīvo jaunais Andreja Ēķa seriāls Nebaidies ne no kā

Trešdien, 10. martā, pirmizrādi piedzīvos jauns nākamās paaudzes televīzijas Go3 oriģinālseriāls Nebaidies ne no kā Andreja Ēķa režijā. Balstīts uz patiesiem notikumiem, seriāls ir pirmais Latvijā veidotais mākslas seriāls par narkobiznesa aizkulisēm. Tas balstīts uz Rolanda Priverta tāda paša nosaukuma grāmatas motīviem, katrā sērijā atspoguļojot kādu epizodi no tās.

Spēlfilma Bedre rudenī tiks izrādīta kinoteātros Vācijā, Austrijā un Šveicē

Pirmo reizi Latvijas kino vēsturē Berlīnes kino tirgū tālākai izplatīšanai Vācijas kinoteātros iegādāta latviešu filma – režisores Daces Pūces pilnmetrāžas debijas spēlfilma Bedre (The Pit). Filma šī gada rudenī līdz ar pirmizrādi Latvijā tiks izrādīta Vācijā, Austrijā un Šveicē. Filma pretendē arī uz starptautiskā konkursa The Colorist Awards nomināciju Gada labākais kolorists kategorijā Spēlfilma, informēja filmas pārstāvji.

Latvijas kopražojuma filma Dabiskā gaismā iegūst Berlīnes kinofestivāla Sudraba lāci

Berlīnes starptautiskā kinofestivāla galvenā konkursa programmā iekļautā spēlfilma Dabiskā gaismā, kura veidota kā kopražojums ar Latvijas filmu studiju Mistrus Media, ieguvusi vienu no festivāla galvenajām balvām – ungāru režisors Denešs Naģs par savu debiju saņem Sudraba lāci kā labākais režisors, 5. martā paziņoja festivāla žūrija.

RIGA IFF izsludina pieteikšanos mācību prakses vietām

Rīgas Starptautiskais kino festivāls, kas šogad norisināsies no 14. līdz 24. oktobrim, paziņo par iespēju līdz 28. martam pieteikties mācību praksēm dažādās festivāla darbības sfērās – RIGA IFF komunikācijas departamenta darbā, viesu un auditorijas servisa darbā, kā arī asistējot festivāla programmas kuratoru darbā. Praksē varēs iegūt daudzpusīgas zināšanas un starpdisciplināru pieredzi – piedāvājums ir aktuāls gan ar kultūru saistīto novirzienu studentiem, gan citās nozarēs studējošajiem, informēja festivāla organiztori.

Latvija piedalās virtuālajā Berlīnes kinofestivālā

No 1. marta sākas ikgadējā starptautiskā Berlīnes kinofestivāla notikumi tiešsaistē, un tajos piedalās arī Latvijas kinoprofesionāļi – ar filmu seansiem filmu tirgū, Latvijas "stendu" Berlināles virtuālajā vidē un īpašu kino terapijas seansu visiem interesentiem -, bet Berlīnes festivāla galvenajā konkursā iekļauta Latvijā uzņemta ungāru režisora filma Dabiskā gaismā, kuras kopražojuma partneris ir studija Mistrus Media, informēja Nacionālā Kino centra (LKC) pārstāve Kristīne Matīsa.

Splendid Palace tiešsaistes seansos piedāvā Zelta globusam nominētās filmas Vēl pa mēriņam un Tēvs

Divas nedēļas nogales 26.02.–28.02. un 05.03.–07.03 kinoteātris Splendid Palace piedāvā īpašus seansus divām Zelta globusam nominētajām filmām, kas šogad izpelnījušās daudz uzslavu no profesionāļiem, kritiķiem un festivālu skatēs guvušas publikas atsaucību. Tiešsaistes seansos varēs noskatīties Tomasa Vinterberga filmu Vēl pa mēriņam un Floriana Zellera dramēdiju Tēvs, informēja kinoteātra pārstāvji.

Festivāls 2Annas aicina uz tikšanos ar režisori Lailu Pakalniņu

Rīgas Starptautiskā īsfilmu festivāla 2Annas lekciju un sarunu cikla Zeme ietvaros kopā ar režisori Lailu Pakalniņu būs iespēja noskatīties viņas dokumentālo filmu Leiputrija (2004), kas 2005. gadā tika nominēta Eiropas Kino akadēmijas balvai par gada labāko dokumentālo filmu. Pirms seansa sarunā ar režisori varēs uzzināt vairāk par filmas uzņemšanu un varbūt arī noskaidrot, vai Latvijā pastāv ekoloģiskais kino. Tikšanās noritēs festivāla oficiālajā Facebook lapā 2Annas ISFF ceturtdien, 25. februārī, plkst. 18, informēja festivāla rīkotāji.

Klasikas kino vakari piedāvā Vona Karvaja filmu Noskaņojums mīlēt

Noslēdzot pirmo Klasikas kino vakaru filmu ciklu, kinoteātris Kino Bize no 19. līdz 28. februārim Mājas kino piedāvās Vona Karvaja filmu Noskaņojums mīlēt (In the Mood for Love), kas pagājušajā gadā svinēja savu 20 gadu jubileju un joprojām tiek dēvēta par režisora visveiksmīgāko darbu. Līdzās virtuālajam seansam būs pieejama arī saruna ar programmas kuratorēm, informēja kinoteātra pārstāvji.

Sony World Photography Awards Nacionālo balvu saņem Jānis Paļulis

Sony World Photography Awards Nacionālo balvu ieguvis Jānis Paļulis, kura fotogrāfija Mirdzošā sēne atzīta par labāko no 440 latviešu fotogrāfu attēliem konkursa brīvajā kategorijā, no kuras atlasīti uzvarētāji Nacionālajām balvām, informēja Sony pārstāvji Latvijā.