Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Mēness kalendārs dārzkopim: 4. - 10. maijs

Mēness kalendārs dārzkopim: 4. - 10. maijs.

Ziedu un dekoratīvo stādījumu kopšana

No 4. līdz 6. maijam jāmēslo ziemcietes un košumkrūmi, ja neesat paguvuši to izdarīt jau aprīlī, lai augi pēc pārciestās nelabvēlīgās ziemas atgūtu spēkus. Dārzkopības preču veikalos var atrast īpašus mēslojumu maisījumus katrai no krāšņumaugu grupām – rozēm, rododendriem, lilijām, skuju kokaugiem, ziemcietēm u. c., bet var izmantot arī kompostu, vistu mēslus vai nezāļu vircu.

Var jau stādīt vasaras otrajā pusē un rudenī ziedošās sīpolpuķes – frēzijas, lilijas, gladiolas, kā arī uzreiz dobēs sēt vasaras puķes – kliņģerītes, kosmejas, kreses, magones, matiolas, rezēdas, rudzupuķes, saulespuķes, studentu neļķes, lefkojas, alisītes u. c.

Sakņu dārzeņu kopšana

4., kā arī 10. maijā retiniet sadīgušos biešu, burkānu sējumus vai sējiet šos sakņaugus no jauna. Sagatavojiet dārzu turpmāk darāmajiem darbiem, uzrušinot, ravējot un mēslojot augsni. Siltumā un mitrumā nezāles aug griezdamies, tādējādi noplicinot augsni, tādēļ jāsteidz no tām atbrīvoties pat tad, ja kādu brīdi vēl neplānojat neko dēstīt sagatavotajās dobītēs. No izravēto nezāļu lakstiem varat pagatavot nezāļu vircu.

Lapu dārzeņu kopšana

No 6. līdz 8. maijam sējiet skābenes, zaļumus, garšaugus, dilles, spinātus, salātus, sīpolus lociņu audzēšanai. Apkopiet mauriņu un zaļo lapu telpaugus.  

Augļu koku un ogulāju kopšana

No 8. līdz 10. maijam stādiet jaunos zemeņu stādus. Pirms stādīšanas augsnē vajadzētu iestrādāt bioloģiskos augu aizsardzības līdzekļus. Savlaicīgi salānojiet, kā pasargāsit ziedošo augļu dārzu no salnām! Zemos augus no salnām pasargā ar agrotīklu, bet krūmus un kokus var aizsargāt, kurinot ugunskuru, kurā dedzina lēni degošus materiālus, kas stipri dūmo. Ja ir jaudīga laistīšanas sistēma, var izmantot laistīšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Veselība

Vairāk Veselība


Dārza Diena

Vairāk Dārza Diena


Senioru Diena

Vairāk Senioru Diena


Dienas padomi

Vairāk Dienas padomi


Būve un interjers

Vairāk Būve un interjers


Cits

Vairāk Cits