Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Mēness kalendārs dārzkopim - 6.-12.septembris

Mēness kalendārs dārzkopim - 6.-12.septembris.

Ziedu un dekoratīvo stādījumu kopšana

No 6. līdz 8. septembrim jāizvērtē jau esošie stādījumi un, ja nepieciešams, tie jāpārveido un jāuzlabo. Protams, daudzi vēl tikai plaukst un briedina pumpurus, taču par noziedējušajām ziemcietēm jāparūpējas savlaicīgi! Rudens mēslošana ir labs veids, kā palīdzēt augiem pārziemot. Vispirms jāizravē dobes, jāizvāc nokaltušās un bojātās augu daļas, tad jāķeras pie mēslošanas. Šajā laikā veiksmīgi pārstādīt un dalīt cerus peonijām. Var stādīt skuju kokus un krūmus, kā arī košumkrūmus, apgriezt dzīvžogus, stādīt pavasara puķes un rūpēties par ziedošiem telpaugiem. 

Lapu dārzeņu kopšana

8. un 9. septembrī turpinās ražas novākšana garšaugiem un lapu dārzeņiem – ir ienākušies kāposti, Briseles kāposti, brokoļi un keils. Var atkal nogriezt saaugušās skābenītes un sagatavot uzglabāšanai ziemas periodā. Tukšajās dārza vietās var iesēt zaļmēslojumu, kas ne tikai bagātina augsni ar organiskajām vielām, bet arī veicina tās atveseļošanos. Rudenī vispopulārākie zaļmēslojuma augi ir rudzi, kurus iesēj rudenī un tikai pavasarī iestrādā zemē.

Sakņu dārzeņu kopšana

10. un 11. septembrī rit ražas novākšana burkāniem, bietēm, kāļiem un sīpoliem, arī kartupeļu talku laiks ir pietuvojies. Centieties to darīt dienās, kad laiks ir saulains un augsne maksimāli sausa, lai augu saknes nav aplipušas ar dubļiem. Ja tomēr ir, rūpīgi dubļus nobraukiet, lai netraumētu pašu dārzeni un pirms uzglabāšanas novietojiet labi vēdinātā, sausā vietā apžūt.  

Augļu koku un ogulāju kopšana

12. septembrī jāturpina ražas vākšana augļu dārzā. Var stādīt zemenes, avenes un citus ogu krūmus, sakopt, izgriezt bojātos zarus un mēslot jau esošos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Veselība

Vairāk Veselība


Dārza Diena

Vairāk Dārza Diena


Senioru Diena

Vairāk Senioru Diena


Dienas padomi

Vairāk Dienas padomi


Būve un interjers

Vairāk Būve un interjers


Cits

Vairāk Cits