Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Audzētāja: Pieprasītākās ir nomierinošās zāļu tējas, kā arī tējas kuņģim un organisma attīrīšanai

Patlaban zāļu tēju pircēju vidū visiecienītākās ir nomierinošās tējas, tām popularitātes ziņā seko kuņģa darbību uzlabojošās un organismu attīrošās tējas, biznesa portālam "Nozare.lv" atzina Zaubes pagasta bioloģiskās saimniecības "Ozoliņi" īpašniece Brigita Lūkina.

"Spriežot pēc zāļu tēju pieprasījuma, daudzi cilvēki patlaban dzīvo stresā. Ļoti daudzi pieprasa nomierinošās tējas, kuru sastāvā ir vīgriezes, baldriāņi un kuras ieteicams dzert vakarā pirms gulētiešanas. Otrajā vietā ir tējas kuņģim - pelašķi, asinszāle, sarkanais āboliņš. Savukārt trešajā vietā ir attīrošās tējas - it īpaši jauktās, kuru sastāvā ir piparmētras, kumelītes, raspodiņi, melisa, bērzu lapas un raudene," sacīja Lūkina.

Viņa arī norādīja, ka zāļu tēju galvgalī gadiem ilgi ir liepziedi, kas cilvēkiem atgādinot "laukos pavadīto bērnību", kā arī kumelītes, piparmētras, aveņu lapas un klinģerītes.

Jautāta par zāļu tēju cenām, zemniece atzina, ka tās šogad ir palikušas iepriekšējā gada līmenī.

"Prasām latu par 50 gramu iepakojumu. Ārstniecisko augu ievākšana ir roku darbs un nevar būt lēts. Piparmētras, kumelītes, ķimenes audzējam 0,3 hektāru platībā, papildus ievācam dažādus augus saimniecībai piederošajās pļavās 20 hektāru platībā, gada laikā sagatavojot apmēram 10 000 paciņu tēju. Pagājušajā vasarā zāļu ievākums bija ļoti labs, tikai vajadzēja pamanīties ievākt ziedus īstajā laikā," sacīja Lūkina.

Viņasprāt, ārstniecisko augu audzēšana ir perspektīva nodarbe, ko nosaka pieaugošā interese par veselīgāku dzīvesveidu.

"Regulāri pati ar tējām braucu uz dažādiem "zaļajiem" tirdziņiem un novēroju, ka pircēji tos apmeklē arvien vairāk un par tēju noietu nevaram žēloties. Cilvēki ir noilgojušies pēc tīriem produktiem. Pērn parādījās interese arī no Skandināvijas pircējiem, kur zaļais dzīvesveids strauji kļūst populārs, savukārt tik aromātiskas zāļu tējas kā Latvijā tur nemāk izaudzēt," atzina zemniece.

Kā liecina Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācijas dati, patlaban ar ārstniecisko augu audzēšanu nodarbojas 12 zemnieku saimniecības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 28.03.2024

Fitnesa aproces ir tas pats, kas tamagoči, tikai šajā gadījumā tas dumjais dzīvnieks, kuram tu mēģini neļaut nomirt, esi tu pats.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko