Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Par labāko Baltijas vīnzini šogad kļūst Igaunijas pārstāvis

Nedēļas nogalē notikušajās Baltijas Vīnziņu sacensībās "Vana Tallinn" kausu saņēma un par sacensību uzvarētāju kļuva viesdalībnieks no Zviedrijas Sorens Polonius. Savukārt par labāko Baltijas someljeru jeb vīnzini šogad tika nominēts Igaunijas pārstāvis Kristjans Pjaske no viesnīcas "Telegraf". Vairākkārtējais "Baltic Sommelier Vana Tallinn Grand Prix" finālists, Latvijas pārstāvis Jānis Kaļķis arī šogad iekļuva fināla, bet palika ceturtais.

Pieredzējušais someljers un šo sacensību uzvarētājs, zviedrs Sorens Polonius, pauda gandarījumu ar uzvaru un atzina, ka sāncenši bijuši ļoti profesionali:  "Šoreiz bija mana laimīgā diena, un piedaloties sacensībās, vienmēr jādomā par uzvaru!". Sorens Plonius iecerējis piedalīties arī Pasaules Vīnziņu čempionāta, kas notiks nākamā gada aprīlī Čīlē.

Par Baltijas labāko vīnzini kļuvušais igaunis Kristjans Pjaske (Peaske) neslēpa savu prieku un pārsteigumu par uzvaru: "Šādās sacensībās piedalos otro gadu un esmu ļoti priecīgs, ka ar tik stipru konkurentu sastāvu nostartēju tik labi! Vīns ir mana aizraušanās, un, jo vairāk es es par to uzzinu, jo vairāk tas aizrauj!" .

ČETRI Finālisti  sacentās "aklajās" degustācijās nosakot 9 dzērienus, dekantēšanā un vīna pasniegšanas mākslā, kā arī ēdienkartes veidošanā, iesakot atbilstošus dzērienus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko