Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Pieļauj, ka Pussy Riot dalībnieces varētu atbrīvot pirms termiņa beigām

Joprojām pastāv iespēja, ka Krievijas varasiestādes pirms tiesas piespriestā termiņa beigām no cietuma varētu atbrīvot pankgrupas Pussy Riot mūziķes Nadeždu Tolokoņņikovu un Mariju Aļohinu, otrdien sacīja viņu grupas biedrene Jekaterina Samuceviča, kuru tiesa jau no reāla cietumsoda izciešanas atbrīvojusi.

"Galvenais uzdevums ir atbrīvot Nadju un Mašu," intervijā ziņu aģentūrai AFP sacīja Samuceviča. "Man šķiet, ja mums izdosies īstenot tiesisko aizsardzību ļoti augstā līmenī, pastāv iespēja, ka viņas [no cietuma] iznāks laukā ātrāk, nevis pēc divu gadu cietumsoda izciešanas."

"Skaidrs, ka Pussy Riot lieta neuzlabo [Krievijas prezidenta Vladimira] Putina situāciju," sacīja mūziķe. "Putinam joprojām uzdod neērtus jautājumus par cietumā turētajām Pussy Riot dalībniecēm, un es uzskatu, ka viņam turpinās tos uzdot, īpaši ņemot vērā, ka tuvojas Soču Olimpiāde. Bet es nezinu, kā uzvedīsies valsts institūcijas, ko tās darīs."

Viņa atzina, ka lielāko daļu laika velta, kārtojot Pussy Riot lietas juridiskos jautājumus.

Samucevičai noteikti strikti ierobežojumi. Mūziķei aizliegts izbraukt ārpus Krievijas, un viņa nevar pamest Maskavu, iepriekš nesaņēmusi varasiestāžu atļauju.

Par ieslodzīto biedreņu apmeklēšanu nevar būt ne runas, sacīja mūziķe, norādot, ka varasiestādes nav ļāvušas viņai sarunāties ar grupas biedrenēm par telefonu, arī tad ne, kad viņa zvanījusi ar izdomātu vārdu.

"Es varu ar viņām sazināties rakstveidā, cenzori man to ļauj, līdz šim viņi mani nav ierobežojuši," sacīja mūziķe.

Pirms gada, 21.februārī, piecas Pussy Riot dalībnieces Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē sarīkoja "panku lūgšanu" Dievdzemdētāja, padzen Putinu!.

Akcijas dalībnieces uzskrēja uz paaugstinājuma līdzās baznīcas ikonostasam, kur pārkrustījās, metās ceļos un lēkāja, līdz viņas no turienes aizdzina baznīcas darbinieki.

No Maskavas katedrālē, kā arī citā akcijā, kas tika sarīkota Jelohovas Dieva parādīšanās baznīcā, uzfilmētā videomateriāla un studijā ierakstītā skaņas celiņa tika radīts dziesmas "Dievdzemdētāja, padzen Putinu!" videoklips.

Maskavas tiesa augustā piesprieda trim pankgrupas dalībniecēm - Nadeždai Tolokoņņikovai, Marijai Aļohinai un Jekaterinai Samucevičai - divu gadu cietumsodu, atzīstot apsūdzēto vainu huligānismā, kas motivēts ar reliģisko naidu.

Izskatot apelācijas prasību 10.oktobrī, Maskavas tiesa Samucevičai iepriekš piespriesto reālo cietumsodu aizstāja ar nosacītu sodu un lika viņu atbrīvot tiesas zālē. Abām pārējām akcijas dalībniecēm tām iepriekš piespriestais sods tika atstāts spēkā.

Vēl divas Pussy Riot dalībnieces, kuru vārdi publiski netiek atklāti, esot aizbēgušas no Krievijas.

Aļohina sodu izcieš cietumā Permā, bet Tolokoņņikova - Mordvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 16.05.2024.

Kad pavārei piesolīja roku un sirdi, viņai galvā uzreiz ienāca pāris recepšu.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko