Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pirmajā adventē Rīgā tiks iedegta svētku egle un sāks darboties Ziemassvētku tirdziņi

Pirmajā adventē, 29.novembrī, plkst.17 Rīgas iedzīvotāji un viesi gaidīti Doma laukumā, kur notiks svētku egles iedegšanas svinības, informē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta sabiedrisko attiecību vadītāja Indra Vilde.

Tajās piedalīsies Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (Saskaņa) un ar koncertprogrammu priecēs bērnu vokālās studijas Knīpas un knauķi dziedātāji, tubu kvartets Magic 4, solisti Kristīne Zadovska, Ieva Sutugova, Aija Vītoliņa un Andris Ērglis, kuri izdziedās popūriju no Jāņa Lūsēna un Ineses Zanderes mūzikla Sniega karaliene.

Līdz ar svētku egles iedegšanu tiks atklāti arī Ziemassvētku tirdziņi, kas, kā katru gadu, darbosies Doma laukumā, Līvu laukumā un Esplanādē, dodot iespēju rīdziniekiem un pilsētas viesiem iegādāties īpaši svētku laikam darinātus tautas lietišķās mākslas izstrādājumus, ierastos ziemas sezonas cienastus un svētku dāvanas, bet katrā nedēļas nogalē tirdziņu apmeklētājus priecēs koncerti un atrakcijas bērniem.

Svētdien svētku noskaņa būs jūtama arī kultūras centros un dievnamos. Pirmās adventes koncerts, piedaloties orķestrim Rīga, Rīgas kamerkorim Ave Sol, solistiem Kristīnei Gailītei, Mihailam Čuļpajevam un diriģentam Valdim Butānam, notiks Rīgas Svētā Pētera baznīcā. Savukārt kultūras centrā Imanta skanēs vairāku koru sniegums koncertā Mūsu balsis, bet kultūras pilī Ziemeļblāzma skatītājus gaida koncertā Lai lustīga dzīvošana…, kurā uzstāsies Latvijas Universitātes deju kolektīvs Dancītis.

Šajā dienā sāksies arī koncertcikls Adventa mūzikas svētki Rīgā, kura laikā plkst.12 Rīgas Jēzus baznīcā muzicēs dziesminieks Goran Gora, bet plkst.14 Rīgas Lutera baznīcā, gan muzicējot pie dievnama ērģelēm, gan spēlējot ģitāru, uzstāsies Haralds Sīmanis.

Savukārt bērni gaidīti ne tikai Ziemassvētku egles iedegšanas sarīkojumā Doma laukumā, bet arī brīvdabas pasākumā Rūķu gājiens, kas notiks pie kultūras centra Iļģuciems ar svētku gājienu, radošajām darbnīcām un rotaļām.

Adventes laika pasākumus Rīgā atbalsta Rīgas dome, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments. Pasākumu programma pieejama tīmekļa vietnē www.kultura.riga.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lieldienu brokastis

Divas dažādas pashas receptes un maizītes, kas jācep Lielajā Piektdienā.

Kā pareizi novārīt olas?

Tuvojas Lieldienas – lielā olu izēšanās, kad krāsotas oliņas gozēsies un dekorēs katru brokastgaldu. Kas ir nepieciešams, lai pareizi tās izvārītu?

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko