Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Rīgas Zoo dzīvnieku dienās biļete par puscenu apmeklētājiem ar vārdu vai uzvārdu no dzīvnieku pasaules

Rīgas Zooloģiskajā dārzā šajā nedēļas nogalē, 11. un 12.oktobrī, notiks ikgadējās Dzīvnieku dienas, kuru ietvaros, kā ik gadu, biļete par puscenu cilvēkiem, kuru vārds vai uzvārds ir no dzīvnieku pasaules, portālu Diena.lv informēja Rīgas Zoodārzs.

Pasākums notiks zoodārzā Rīgā un tā filiālē Cīruļi Ja dzīvnieka nosaukums nav latviešu, bet citā valodā, tad papildus nepieciešams nokopēt atbilstošo vārdnīcas lapu (vai izdrukāt no interneta avota), kurā ir pierādāma tulkojuma saistība ar dzīvnieka nosaukumu.

Sestdien un svētdien, Latvijas abinieku un rāpuļu mājā no plkst.12 līdz 16 būs radošā darbnīca, kurā katram apmeklētājam būs iespēja izvēlēties sev piemērotu nodarbi - salikt puzles, pildīt dažādus uzdevumus, kā arī pašiem pagatavot praktiskas lietas zoodārza dzīvniekiem. Lai dažādotu zoodārza dzīvnieku ikdienu, arī tiem var uzdot dažādus uzdevumus – izknibināt gardumus no čiekuru spraugām, salmos sameklēt kārumus. Tas viss veicina dārza iemītnieku aktivitāti un labsajūtu.

Apmeklējot Dzīvnieku dienas Zoodārzā, šogad būs iespējams uzzināt un arī palepoties par savu veikumu vides uzlabošanā un elektroenerģijas taupīšanā.

Neklātienes "sacensībās" starp apmeklētājiem, kuru uzvārdā vai vārdā ir dzīvnieku nosaukums, zoodārza dzimšanas dienas svinību laikā norisinās jau vairākus gadus. Pērn Dzīvnieku dienās kopumā Rīgas zoodārzu un filiāli Cīruļi apmeklēja 1603 ar dzīvām radībām saistītu vārdu un uzvārdu īpašnieki, pārstāvot 32 zīdītājus, 43 putnu, 12 kukaiņu, 11 zivju un divas rāpuļu sugas. Pērn pirmajā trijniekā iekļuva dažādās valodās reģistrētie Lāči, Gaiļi, un Cīruļi. Ļoti aktīvi bija arī Zaķi, Vanagi, Lūši kā arī Gulbji. Pērn Dzīvnieku dienās zoodārzu apmeklēja 12 Vāveres, taču zoodārzs cer, ka šogad, pateicoties saldumu ražotāja Laima lielkonfektes Vāverīte atbalstam, viņu būs vairāk.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko