Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Ronis Puika izaicina Latvijas groza bumbas čempionus

Lai gan par šīssezonas Latvijas čempioniem basketbolā kronēti basketbola kluba Ventspils sportisti, Rīgas zooloģiskais dārzs uzskata, ka labākais basketbolists Latvijā ir 17 gadus vecais pelēkais ronis Puika, kurš šajā bumbas spēlē trenējies ir jau vismaz astoņus gadus, informē Zooloģiskā dārza informācijas dienests.

Lai izšķirtu šo Latvijas sporta pasaulei tik aktuālo strīdu, piektdien plkst.14 Rīgas zoodārza roņu baseinā notiks pārbaudes turnīrs basketbolā starp Pelēko Roni Puiku un Latvijas čempioniem BK Ventspils līderiem - izslēgšanas spēļu vērtīgāko spēlētāju Jāni Timmu, kā arī Kristeru Zeidaku un Māri Gulbi.

Sacensību programmā paredzēta bumbas pārvaldīšanas meistarības pārbaude ūdenī un uz sauszemes, kā arī bumbas triekšana grozā no augšas. Ja ronim Puikam pēc sasprindzinātās cīņas vēl būs atlikušas spēka rezerves, viņš būs gatavs pašrocīgi (ar zobos satvertu otu) uzgleznot diplomu šo sacensību uzvarētājam, informē Rīgas Zoodārzs.

Pelēkais ronis Puika pārliecinoši uzskatāms par vienu no "mācītākajiem" pelēkajiem roņiem Eiropā. Viņš gatavs izpildīt vairāk nekā 30 dažādas komandas, ieskaitot tādus sarežģītus trikus kā futbola un basketbola spēle, gleznošana, dejošana, dziedāšana un  "glābšana" ar glābšanas riņķi. Viņa priekšnesumus, sākot no 31. maija, ik dienu plkst.14 varēs vērot arī visi zoodārza apmeklētāji. Jāpiezīmē, ka šis nav uzskatāms par roņu dresūras sasniegumu. Puika ar sajūsmu cenšas izpildīt dažādas komandas. Tādā veidā viņš izklaidējas un kliedē garlaicību, kas ir katra zoodārza iemītnieka lielākā bēda.

No 31.maija visu vasaru zoodārza apmeklētāji ik dienu no plkst. 11.30 līdz 14.15 varēs vērot arī citus „priekšnesumus”, kas drīzāk dēvējami par dzīvnieku publisko barošanu, papildinātu ar zoodārza darbinieku komentāriem. Tā, piemēram, plkst.12 laiski un eleganti burkānu desertu baudīs nīlzirgi, 12.30 ar varenajiem knābjiem zivis ķers pelikāni, plkst.13 savu "banānkāri" demonstrēs strīpastainie kaķu lemuri. Vēl savu krāšņumu izrādīs arī kazuārs, draiskuļi surikati, flamingi, ziemeļbrieži un, protams, žirafes. Plašāk par publisko barošanas demonstrāciju programmu var lasīt te

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko