Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Sejas ādas skaistumkopšanas noslēpumi pavasarī

Pavasaris ir grūts laiks sejas ādai, jo jūtams minerālvielu un vitamīnu trūkums, kā arī ārējā vide un mainīgie laikapstākļi tai nenāk par labu. Gaisa temperatūras paaugstināšanās ietekmē uz sejas var parādīties nevēlams spīdums, bet pirmie saules stari var sarūpēt vasaras raibumus un pigmenta plankumus.

Tieši šo iemeslu dēļ pavasarī nepieciešams pievērst pastiprinātu uzmanību ādas kopšanai, lai sagatavotu to pārejai no skarbajiem ziemas apstākļiem vasarā. Kā to izdarīt pareizi, padomos dalās trīs eksperti – Veselības centra 4 dermatoloģe Tatjana Sidorčika, sertificētā uztura speciāliste Lizete Māldere un Apotheka sertificētā farmaceite Ivanda Krastiņa. 

Jebkurā vecumā – attīrīšana, mitrināšana, aizsardzība no saules un barošana

Neatkarīgi no tā, vai tiek izmantota dekoratīvā kosmētika, sejas ādu jebkurā vecumā nepieciešams attīrīt divas reizes dienā – no rīta un vakarā. Pēc kosmētikas noņemšanas ar ādai piemērotu saudzīgu mazgāšanas līdzekli (gēlu, losjonu, pieniņu vai putām) seju vajadzētu noskalot ar siltu ūdeni, tad pabeigt tīrīšanu ar micelāro ūdeni vai toniku. 

"Pēc ziemas sejas āda bieži izskatās nogurusi un blāva. Tāpēc to vajadzētu maigi attīrīt, noņemot ar skrubi sabiezējušo raga kārtu, kārtīgi mitrināt ar saules aizsargfiltriem saturošiem krēmiem un pabarot ar masku, kas labi atjauno nogurušu ādu," padomos dalās farmaceite Krastiņa. 

Anti-age dzīvesstils

Skaista āda jebkurā vecumā un sezonā ir pareizas kopšanas, veselīga dzīvesveida un mūsdienu inovatīvo tehnoloģiju simbiozes rezultāts. Atkarībā no ādas tipa un nobriešanas pakāpes, to var padarīt dabiski pievilcīgu, kas atplaukst pavasarim. "2016. gada pavasara tendences estētiskajā dermatoloģijā ir vērstas uz ādas dabiskā skaistuma saglabāšanu pēc iespējas ilgāk bez ķirurga skalpeļa iejaukšanās. To palīdz realizēt dažādas ādas biostimulācijas metodes, piemēram, mezoterapija un biorevitalizācija. Uzsākot šādas procedūras no 25 gadu vecuma, āda atjaunojas ātrāk un izskatās jaunāka, rezultātā aizkavējas novecošanās process un brīdis, kad jāsāk pielietot botulīna toksīna un filleru injekcijas," stāsta dermatoloģe Sidorčika.

Daktere arī norāda, ka viena no šī brīža tendencēm ir preventīvs anti-age dzīvesstils. Tas paredz izvairīties no ārējiem faktoriem, kas ietekmē sejas ādas novecošanos, piemēram, smēķēšana, sauļošanās, alkohols, stress, miega trūkums, cukurs un cieti saturošu pārtikas produktu lietošana. Izslēdzot vai samazinot līdz minimumam šo lietu klātbūtni savā dzīvē, sejas jaunībai būs garāks mūžs.

Krāsains uzturs

Tas, ko mēs ēdam, ietekmē ne tikai mūsu pašsajūtu, bet arī izskatu. Tāpēc cilvēka seja ir viens no viņa dzīvesveida spoguļiem. Un tās veselība ir cieši saistīta ar to, cik antioksidantiem, nepiesātinātajām taukskābēm, tajā skaitā olbaltumvielām, ūdeni un citām bioloģiski aktīvām vielām bagāta ir mūsu ēdienkarte. 

"Nebaidieties savā uzturā ik dienu iekļaut krāsas - baltus, violetus, zaļus, sarkanus un dzeltenus dārzeņus, augļus, ogas un zaļumus. Dzeriet ūdeni, nesagaidot slāpju sajūtu. Un pievienojiet savā uzturā riekstus, sēklas, avokado un dažādas augstvērtīgas augu eļļas," iesaka uztura speciāliste Māldere.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lieldienu brokastis

Divas dažādas pashas receptes un maizītes, kas jācep Lielajā Piektdienā.

Kā pareizi novārīt olas?

Tuvojas Lieldienas – lielā olu izēšanās, kad krāsotas oliņas gozēsies un dekorēs katru brokastgaldu. Kas ir nepieciešams, lai pareizi tās izvārītu?

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko