Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Taizemes viesnīca piedāvā nobaudīt kafiju no ziloņu mēsliem

Kāda Taizemes viesnīca nākusi klajā ar jaunu piedāvājumu saviem viesiem – nobaudīt kafiju, kas tapusi no ziloņu mēsliem, vēsta ārzemju mediji. The Black Ivory jeb Melnā ziloņkaula kafijas tapšanas process ir visai sarežģīts – kafijas pupiņas vispirms jāapēd ziloņiem, kuru vēderos tās tiek pārstrādātas, pirms nokļūst mēslainē, kur tās uzlasa ziloņu treneri.

Pēcāk mēslainē nonākušās pupiņas tiek izžāvētas saulē, vēsta portāls news.com.au. Šādā veidā dabiski attīrītā kafija tiekot ražota viesnīcai piederošajā ziloņu patversmē, kur mitinās ap 30 ziloņu. Kafija izmaksājot ap 1100 ASV dolāru kilogramā, kas padara to par vienu no dārgākajām karstā dzēriena šķirnēm.

“Izpēte liecina, ka barības pārstrādes procesa laikā ziloņa enzīmi sadala kafijas proteīnu,” pastāstīja Taizemes viesnīcas Anantara Hotels pārstāvji. “Tā kā proteīni ir vieni no tiem, kuri kafijai piedod rūgtumu, jo mazāk proteīnu, jo mazāk rūgtuma,” uzsver jaunās kafijas veidotāji,  kuri viesnīcas viesiem karsto dzērienu tirgo par 50 dolāriem par krūzīti, vēsta ziņu aģentūra AFP.

Līdz šim par visdīvaināko pasaules kafiju tika izskatīta Kopi Luwak kafija, kura tapusi no Sumatras mežos dzīvojošā meža zvēriņa iznārnījumiem. To, starp citu, iespējams nobaudīt arī Rīgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko