Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Vasaras saulgriežos norisināsies laikmetīgās dejas, mūzikas un gaismas performance Tornado

15.jūnijā no plkst. 18.00 līdz 22.00, Hanzas peronā vasaras saulgriežus sagaidot, notiks horeogrāfu Olgas Žitluhinas un Valērija Oļehno laikmetīgās dejas, mūzikas un gaismas performance Tornado. Performance pulcēs lielu skaitu izpildītāju, kas iegriezīs tornado virpuli vēl nebijušā vērienā lielākā telpā.

Tornado, kā dabas fenomens, ir metafora postošai, neizbēgamai kustībai. Tornado apbur ar savu jaudu, spēku un visvarenību, aizrauj, hipnotizē, dominē un absorbē. Viss tiek pakļauts vienojošai kustībai.

Performances Tornado iecere ir iniciēt māksliniecisku sinerģiju, vienā procesā ap laikmetīgo deju apvienojot dažādas mākslinieciskās prakses. Veidotāji atklāj: "Rekonstruējot tornado kā māksliniecisku procesu, mēs ceram dejā piedzīvot kinestētiskas nobīdes, maņu transformācijas, uztveres pārveidošanos. Šī procesa epicentrā mēs sagaidām saskarties ar veseluma veidošanu no fragmentiem un elementiem, fokusējot mūsu uzmanību uz holistisku skatījumu uz mākslu."

Performances pirmizrāde notika 2020. gada decembrī, un no tā laika iesaistījusi savā orbītā arvien vairāk mākslinieku: mūziķus Juri Kaukuli un Lieni Dobičinu, gaismu mākslinieku Oskaru Pauliņu, tērpu mākslinieci Šeilu. Šovasar performance notiks starptautiskā laikmetīgās dejas festivāla Laiks dejot ietvaros un tajā piedalīsies dažādu paaudžu dejotāji no Latvijas, Maķedonijas, Lielbritānijas, ASV, Šveices, Lietuvas, Ukrainas, Somijas un Tanzānijas.

Performances mākslinieciskā komanda aicina skatītājus šajā mākslas notikumā pieredzēt gadalaiku ritējumu. Apmeklētajiem būs izvēle vērot performanci kā skatītājiem vai iesaistīties apvienojošā kustībā. Performance norisināsies nepārtraukti četru stundu garumā, bet apmeklētājam tiek dota iespēja izvēlēties, kuru no performances daļām vērot.

Biļetes var iegādāties Biļešu paradīzes kasēs un internetā. Skatītāji ir aicināti izvēlēties vienu konkrētu apmeklēšanas laiku: plkst. 18.00, 19.00, 20.00 vai 21.00. 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja