Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Dzīvot ir bīstami

Heroīna, naftas un pašnāvību roks – tā arvien drošāk varētu nodēvēt gandrīz visu no Amerikas rietumkrasta nākušo. Klausīsimies uzmanīgi!

Laikā, kad kuru katru brīdi varam sagaidīt aizejam kādu no lielajiem roka jaunības dienu māksliniekiem, jo viņi jau sasnieguši gana bīstamu vecumu, mūs atkal piemeklē ziņas, kas apliecina, ka dabiski vēl nesasniegtais "mirstamais" vecums nav šķērslis. Kurtam Kobeinam piemita pašnāvnieciskas tieksmes jau kopš tīņa vecuma, un viņš tām ļāvās pēc pilnas programmas tieši 27 gadu vecumā, kad bija miruši vairāki Kurta ļoti cienīti mūziķi, savukārt ķēdīte, kuras posmi ir ilgāk šīs zemes "elli" pārcietušie Česters Beningtons, Kriss Kornels un Skots Veilands, atkal rada augsni spriešanai par sakritībām, draudzībām, sāncensībām un Amerikas rietumkrasta veselīgo gaisotni kā tādu.

Cilvēks ir aizgājis, un tur neko vairs nevar mainīt – ir skumji, bet rakņāšanās šāda iznākuma iemeslos, kam vajadzētu būt par mācību citiem, nereti diemžēl tiek uztverta kā mācība, kā rīkoties, lai no tā visa aizbēgtu. Skatoties no malas, liekas, ka varētu peldēt Holivudas glamūrā un līdzās esošajā okeānā bez steigas un citām bēdām, bet tev vajag klikšķi, lai vienā mirklī sevi izslēgtu. Kājām vai ar ilgstošu meditāciju tik ātri no tā visa neaiziesi – ar vienu klikšķi piešķil un traucies prom savā jaudīgajā spēkratā, jo nafta Kalifornijā nāk no zemes šņākdama un benzīns ir lēts. Ar otru klikšķi – dūrienu vēnā – ielaid savā asinsritē heroīnu, kas sastopams gandrīz visu amerikāņu rokeru, arī vakar Rīgā bijušās Losandželosas grupas Red Hot Chili Peppers biogrāfijā, un atkal esi kaut kur citur. Ar vēl vienu klikšķi nospied gaili un aizsūti sevi viņsaulē, jo kaut kāds šaujamierocis ir gandrīz katrā Amerikas mājā. Derēs arī virve, lai nebūtu asiņainu skatu, – lai tos būtu ērtāk novākt, Kobeins pat atstāja savā nošaušanās vietā dvieļus. Vispārzināms ir fakts, ka arī Depeche Mode solists Deivs Gahans savā Losandželosas periodā 90. gadu pirmajā pusē ne vien sāka nēsāt garus matus un bārdu, bet arī aizrāvās ar šaujamieročiem, automobiļiem un heroīnu.

Nupat pats savām rokām no šīs pasaules aizgājušais Linkin Park solists Česters Beningtons esot bijis tuvs Soungdarden dziedātāja Krisa Kornela draugs un dēla krusttēvs, viņš arī pirms diviem mēnešiem Kornela bērēs dziedājis pērn mirušā Leonarda Koena Hallelujah. Pat datumu, kad pakārties, depresijas ilgstoši nomocītais sešu bērnu tēvs Beningtons izvēlējās nekļūdīgi – Kornela dzimšanas dienu.

Pirms no daudzu substanču kokteiļa 2015. gada decembrī mira no grupas Stone Temple Pilots jau izmestais dziedātājs Skots Veilands, Beningtons bija paspējis realizēt savu sapni un divus gadus padziedāt šajā grupā, gribot negribot kļūstot par sava elka sāncensi, jo aizstājējus gan klausītāji, gan kritiķi vienmēr salīdzina ar oriģinālajiem priekšgājējiem. Un visi trīs – Veilands, Kornels un Beningtons – tikuši uzskatīti par vieniem no izcilākajiem savas – grunge, alternatīvā roka un nu metal – paaudzes dziedātājiem. Dusiet nu beidzot saldi!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja