Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Precinieku sezona

Bezcerīgi vientuļnieki, izmisuši narcisi vai ideālās ģimenes veidotāji? Baiba Sipeniece-Gavare TV3 šovā Saimnieks meklē sievu jau otro sezonu aicina brīvās sievietes izvēlēties vīru

Lai kādas jūtas un izaicinājumu kāre likusi deviņiem vīriešiem un vienai sievietei mesties precību šovā, skatītājiem būs jautri. Nu jau zinām, ka pie vīriem dosies viņu izvēlētās sievietes, lai meklētu, ko nu kura, – jūtu klikšķi, mūža mīlu vai saimnieces statusu. Šova atklāšanas raidījums ir pats jautrākais, jo citām paredzētos vīrus pirmā pārbaudīt dodas Baiba Sipeniece-Gavare.

Iepazīšanās sludinājums

Patiesi ir vērts pieteikties šovam, jo pretendenti tiek pie precību sludinājuma, kas piepildīts ar paslavēšanas devu. Katrs cilvēks būtu pelnījis, ka viņa labās īpašības, pievilcīgais raksturs un sasniegumi tiktu daudzināti televīzijā un internetā skatāmās reklāmas filmiņās. Šīs īsās iepazīšanās ir kā formāta Latvija var! variācijas par tēmu Latvijas vīrieši var! vai Vīri precēties grib!. Aizraujoši un pozitīvi, jo šovā izvēlēti enerģiski, uzņēmīgi un krietni cilvēki. Šovs vienā paņēmienā apgāž bezcerīgās runas par Latvijas vīriešu potenciālu, kas saskan ar publiski popularizētiem sieviešu stāstiem, kāpēc viņas aizrautīgi prec ārzemniekus.

Dzīvesvieta, saimniecības plašums un košums – tāds ir šovā iesaistīto kandidātu reklāmas komplekts. Viņiem pašiem pārāk liela teikšana netiek dota, Baiba Sipeniece- Gavare vien pajautā par vēlamās līgavas matu krāsu vai raksturu. Viedokļu daudzveidību nodrošina jautājumi mammām, meitām vai vectēvam – kāda sieva vajadzīga brašajam vīram. Tāda klasika, ka mazliet bail, vai tajā vieta arī ģimenes laimei!

Vislabākās iepazīstināšanas raidījumā bija tās vietas, kurās vīri ļāvās Baibas Sipenieces- Gavares šķelmīgumam – apskāvienam, muzicēšanai un draiskām sarunām. Gandrīz vai gribētos, lai arī turpmākajās šova sērijās tieši viņa, tāpat kā pirmajā šova laidienā, noteiktu – nē, ne jau precību partneru potenciālu, bet vismaz jautrību šovā.

Lauku romantika

Varbūt tā nav paredzēts, bet starptautiskā formāta vietējā versija ļoti precīzi kairina izslavēto vidējā latvieša gatavību apbrīnot lauku dzīves romantizēto un pārsvarā neīsto versiju. Parasti tā izpaužas kā banāli skaistu brīvdienu dabas fotogrāfiju atstāšana sociālajos tīklos. Lauku puķes, bezrūpīga atpūta un pilsētnieku dvesieni ap dabas smaržām ir nopietna "lauku dzīves mīlēšanas" daļa. Nesteidzīgums, rēns skaistums, dabas ritmi un cilvēku mazliet kontrolēta ļaušanās mūžīgajiem auglības rituāliem krāšņo arī šovu Saimnieks meklē sievu. To nav vērts rādīt ziemā, kad Latvijas iedzīvotāji saglabā nedaudz no vasaras mazliet vieglprātīgās identitātes. Tāpēc gan šova tekstā, gan tā attēlā ir precīza romantizēto lauku "bildīte". Ja puiši apsola savu īsto meiteni nēsāt uz rokām, pārāk nenostrādināt, ēst viņas ceptās kotletes – neko labāku vairs nevar iedomāties visas īstās zeltenes, kas nosoda laimes meklēšanu Jaunā viļņa apmeklētāju vidū!

Ideāls ģimenes modelis

Saimnieks meklē sievu ir ļoti nomierinošs raidījums visiem tiem, kas kaut mirkli pēdējā gada laikā bijuši satraukti par neizskaidrojamu popularitāti ieguvušajām grāmatiņām vai tā sauktajām ģimenes vērtībām, lai ko tās nozīmētu. Šovs aizdzen visas bažas un atgriež mūs pie dabas un naturālās saimniecības. Tas tikai dabiski, ka puiši skaidri saka – mīlēs sievu kā traki, ja vien viņa nelakos nagus, nebūs baltrocīte un īgni "nezāģēs". Turklāt viņi grib latviešu meičas, savukārt vienīgā saimnieka meklētāja ir gatava sekot savam vīrietim, kurp vien viņš vedīs. Sipenieces sulīgums un valodīgums tajā visā labi iederas, citādi acīs kāptu aizkustinājuma asaras!

Tālāk sekos reālā dzīve, kur pat šovā ne katra iepazīšanās beigsies ar mīlas stāstu vai zīmogu pasē. Ceru, būs jautri un iedvesmojoši. TV3 šo šovu nu droši var klasificēt kā valsts politikas atbalstu un prasīt tam sabiedrības naudu, jo Saimnieks meklē sievu tiešā veidā veicina demogrāfiskās situācijas uzlabošanos, bet netieši – integrāciju un reemigrāciju.

Pieteikties raidījumam Saimnieks meklē sievu var šeit:


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa Latviju turpina kursēt Ziedoņa vilciens

Vilciena sastāvs, kura vagonu logus iepriekšējā gadā rotāja ziedoši ķirši, šogad ieguvis zaļumu un aicina ceļot pa Latviju, turpinot projektu Ieraugi, Sajūti, Noķer Ziedoni. Elektrovilcien...

Štruntu pētīšana

Pēdējā laikā esmu sapratis, ka nesātīga apaugšana ar mantām ir viena no tām retajām īpatnībām, kas mūs atšķir no pārējās kustoņu pasaules

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja