Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Veiksmīgu seriālu sezonas sākumu!

Iesakām aplikācijas, kas apkopo informāciju par iecienītāko TV filmu gaidāmajām sērijām un citiem jaunumiem

Aktīvākajiem pašmāju un ārzemju seriālu skatītājiem jau sen zināms, ka augusta beigās un septembra sākumā mūsu zilajos ekrānos atgriežas iecienītākie seriāli – sākot ar visu mīlēto The Big Bang Theory un beidzot ar nopietno House of Cards. Diemžēl, jo vairāk seriālu, jo grūtāk izsekot tam, kad un kur gaidāma nākamā sērija. Aktīvākie filmu fani jau sen sākuši izmantot viedtālruņu aplikācijas.

SeriesGuide **** 

SeriesGuide piedāvā, iespējams, plašāko personalizēšanas un filtrēšanas funkcionalitāti, kāda sastopama ne vien starp TV atkarībniekiem, bet arī kinomāniem paredzētajām aplikācijām. Citās aplikācijās, kas pilda līdzīgas funkcijas, esam raduši redzēt tikai tām paredzētas sēriju atzīmēšanas funkcijas, bet SeriesGuide ļauj ērti "iečekoties" arī jūsu GetGlue kontā, tā likvidējot nepieciešamību uzturēt vairākus paralēlus sarakstus. Diemžēl šī funkcija neatsver sinhronizācijas funkcijas neesamību – visus datus aplikācija uztur tikai lokāli un nepiesaista konkrētam lietotājam, tāpēc nav iespējams sarakstiem piekļūt un tos izmantot no datora vai planšetdatora. Ja kādu seriālu esat sākuši skatīties tikai nupat, dažkārt ir svarīgi noskaidrot ko sīkāk gan par galvenajiem varoņiem, gan fona stāstu, tāpēc lieti noderēs IMDb, TVDb un Trakt integrācija, kā arī iespēja katru sēriju komentēt. Ērta ir arī viena klikšķa kalendāra atzīmes funkcija – atliek vien nospiest pie nākamās seriāla sērijas, un tā tiks pievienota jūsu Google kalendāram, lai jūs laikus saņemtu atgādinājumu par jaunāko sēriju.

Episodes **** 

UglyApps izstrādātā Episodes, par spīti tās autoru nosaukumam, ir visnotaļ glīta un parocīga aplikācija, kas ļauj ērti sekot visiem seriālu jaunumiem un arī tam, ko esat palaiduši garām. Episodes ir rīks, kura dēļ nepārprotami ir vērts ar nelielu skaudību skatīties uz visiem iPhone lietotājiem. Lai gan liela daļa aplikācijas funkcionalitātes sastopama arī Android aplikācijās, jau dažas minūtes pēc Episodes lietošanas ir skaidrs, ka tā ir ievērojami ērtāka un lietojamības ziņā pārdomātāka – klikšķi aizstāti ar swipe funkciju, un meklēšanas rezultāti lietotāju saprot jau no pusvārda. Centrālais elements – jūsu seriālu saraksts – ir pārdomāts un pārskatāms; tas sadalīts iedaļās ar jau redzēto, drīzumā raidīto un sērijām, kas jau palaistas garām. Taču funkcija, kas šo aplikāciju uz citu fona izceļ visspilgtāk, ir jaunu seriālu piedāvāšana, balstoties uz jūsu izveidoto sarakstu. Tā spēj korekti sasaistīt iecienītākos žanrus un, vadoties pēc seriāliem pievienotajām birkām, piedāvāt ko stilistiski līdzīgu. Jācer, ka šī funkcija turpmākajos atjauninājumos tiks pilnveidota.

TV ShowFavs ***** 

TV ShowFavs, salīdzinot ar iepriekš apskatīto SeriesGuide, ir ievērojami vienkāršāka funkcionalitātes ziņā un piedāvā krietni intuitīvāku lietojamību. Aplikācijas pamatfunkcija – ļaut ātri un ērti pievienot savus iecienītākos seriālus vienotā sarakstā, lai lietotājs spētu tiem pārskatāmi sekot ilgtermiņā, paralēli atzīmējot jau redzētās sērijas un sezonas, kā arī saņemot atgādinājumus par sērijām, kas gaidāmas. TV ShowFavs jau pirmajā lietošanas reizē liek izveidot jaunu lietotāja kontu, kas tiek izmantots informācijas sinhronizēšanai starp jūsu izvēlēto ierīci – planšetdatoru vai viedtālruni – un tiešsaistes servisu. Aplikācija pārsteidz arī ar 25 000 lielo seriālu datubāzi. Pašmāju dārgumus tajā neatradīsiet, taču teju visi iecienītākie ASV televīzijas tīklu šedevri tajā ir atrodami un saņem regulārus informatīvus atjauninājumus.

Aplikācijas vienkāršība vienlaikus ir gan pluss, gan trūkums, jo, lietotājam apgūstot tās funkcionalitāti, jau drīz rodas nepieciešamība pēc papildu kategorizēšanas un filtrēšanas iespējām. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja