Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Ineses Galantes jaunā pasaule

Ikgadējais operdīvas Ineses Galantes garīgās mūzikas koncerts Ave, Maria Rīgas Domā ir notikums, kuru ļoti gaida gan publika, gan pati dziedātāja. Šie koncerti ir tik īpaši, jo Ineses Galantes balsij piemīt spēja apmīļot, mierināt un sasildīt tos, kuri to dzird. Māksliniece uzstāsies kopā ar ērģelnieku Aivaru Kalēju un jauno vijolnieci Elīnu Bukšu. Bet vēl pavisam nesen I. Galante dziedāja Argentīnā, ar lieliem panākumiem uzstājoties G. F. Hendeļa operas Rinaldo koncertuzvedumā Buenosairesas Colon teātrī. Tas bija galvenais notikums dziedātājas radošajā sezonā.****

Tā bija jūsu Argentīnas debija?

Buenosairesas teātrī dziedāju pirmo reizi, un pirmoreiz dziedāju arī pilnu operas Rinaldo koncertiestudējumu. Es vienmēr atteicu, bet aģentūra mani pierunāja un Buenosairesas Colon teātris mani aicināja jau sen. Bet es teicu: nē, nē, nē! Jo tā ir milzīga māja, trīsarpus tūkstoši klausītāju, kā lai piepilda?

Armīdas lomā, ko dziedājāt, jūtaties labi?

Vokāli tā ir ļoti grūta, bet ļoti skaista. Rinaldo bija Hendeļa pirmā opera, viņam bija 26 gadi, un tik bagāta ar melodijām un pasakainām ārijām viņam nav neviena opera. No tās viņš smēla visu mūžu. Tādēļ diriģents izlēma, ka jāiestudē statiski, tur nekāda fizkultūra nav vajadzīga. Tur bija pieci kontrtenori, tik dažādi! Tā man bija jauna pasaule.

Hendeļa operu Argentīnā iestudēja pirmo reizi. Izdevās notikums? Publika saprata
?

Publika bija ļoti ugunīga, sajūsmā kliedza un rēca, katram bija savi komentāri. Un viņi negaida, kad opera beigsies, bet reaģē uzreiz pēc ārijām.

Jūs tur tagad pazīst?

Sēdēju kafejnīcā un ēdu picu. Parasti picu neēdu, bet tur bija rakstīts, ka šī ir no 1953. gada un gatavota kā Šveicē - uz redelēm un atklātas uguns. Tikai ar sīpoliem, bet tik garšīga! Pēkšņi nāk trīs kungi, apstājas un skatās, kā es ēdu. Un tad viņi iesaucās: Armīda!!! Izrādās, speciāli atbraukuši no Santjago, no Čīles, lai dzirdētu šo Hendeļa operu. Daļu no šīs mūzikas dziedāšu festivālā Summertime.

Festivāla Summertime kamermūzikas vakaram gatavojat ļoti īpašu krievu kamermūzikas pērli?

Dmitrija Šostakoviča ciklu No ebreju tautas poēzijas, kas sacerēts 1947. gadā. Tā ir pērļu pērle, ar dziļu zemtekstu. Visu, ko Šostakovičs nedrīkstēja pateikt skaļi, viņš ielika mūzikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa Latviju turpina kursēt Ziedoņa vilciens

Vilciena sastāvs, kura vagonu logus iepriekšējā gadā rotāja ziedoši ķirši, šogad ieguvis zaļumu un aicina ceļot pa Latviju, turpinot projektu Ieraugi, Sajūti, Noķer Ziedoni. Elektrovilcien...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja