Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Oskara balvu ceremonijā triumfē Everything Everywhere All at Once

ASV Kinoakadēmijas jeb Oskara balvu ceremonijā šogad lielākos uzvaras laurus plūkusi filma Everything Everywhere All at Once (Viss visur vienlaikus).

Amerikāņu zinātniskās fantastikas komēdija saņēmusi septiņus Oskarus, tai skaitā trīs no četrām balvām par labāko aktiermeistarību.

Viss visur vienlaikus saņēmusi Oskaru kategorijā Labākā filma, un tās režisori un scenārija autori Dens Kvans un Denjels Šeinerts ieguvuši Oskaru kategorijā Labākais režisors.

Viss visur vienlaikus kategorijā Labākā filma pārspēja kinolentes The Banshees of Inisherin Inišerinas Banšī), The Fabelmans (Fabelmeni), Tár, Top Gun: Maverick (Top Gun: Maveriks), Avatar: The Way of Water (Avatars: Ūdensceļš), Elvis (Elviss), All Quiet on the Western Front (Rietumu frontē bez pārmaiņām), Women Talking un Triangle of Sadness (Skumju Trīsstūris).

Oskaru kategorijā Labākā aktrise saņēmusi 60 gadus vecā Mišela Jeo par lomu filmā Viss visur vienlaikus. Viņa ir pirmā aziātu aktrise, kas ieguvusi Oskaru šajā kategorijā.

"Dāmas, neļaujiet nevienam jums teikt, ka esat jau pāri saviem labākajiem gadiem," saņemot Oskaru, sacīja Malaizijā ķīniešu ģimenē dzimusī aktrise.

Savukārt labākā aktiera balva tikusi 54 gadus vecajam Brendanam Freizeram par lomu filmā The Whale (Valis).

Džonatans Ke Kvans par lomu Viss visur vienlaikus saņēmis Oskaru kategorijā Labākā otrā plāna aktieris un Džeimija Lī Kērtisa par tēlojumu šajā pašā filmā ieguvusi Oskaru kategorijā Labākā otrā plāna aktrise.

Viss visur vienlaikus, kas bija nominēta Oskariem 11 kategorijās, ieguvusi balvu arī kategorijā Labākais oriģinālais scenārijs.

Tikmēr kara drāma All Quiet on the Western Front (Rietumu frontē bez pārmaiņām) saņēmusi Oskarus par labāko operatora darbu, labāko starptautisko filmu, par labāko oriģinālmūziku un par labāko scenogrāfiju.

Par labāko animācijas filmu atzīta meksikāņu režisora Giljermo del Toro Gomesa filma Pinocchio (Pinokio).

Savukārt Oskara balvu kategorijā Labākā dokumentālā filma saņēmusi kanādiešu režisora Daniela Roera filma Navaļnijs, kas stāsta par Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija politisko karjeru, mēģinājumu viņu noindēt ar ķīmisko ieroci Novičok un sekojošo izmeklēšanu.

Oskaru par labāko oriģinālo dziesmu saņēmusi Naatu Naatu no filmas RRR.

Savukārt Ruta E. Kārtere ieguvusi Oskaru par labāko kostīmu dizainu par darbu filmā Black Panther: Wakanda Forever - Melnā Pantera: Vakanda mūžam). 2018.gadā viņa saņēma Oskaru šajā kategorijā par kostīmiem filmā Black Panther. Viņa bija pirmā melnādainā māksliniece, kas saņēmusi Oskaru šajā kategorijā, un tagad kļuvusi par pirmo melnādaino sievieti, kas ieguvusi divus Oskarus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja