Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Ditas Rietumas kino izlase: 14.-21.XI

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Dvēseļu putenis

Režisors Dzintars Dreibergs. Lomās Oto Brantevics, Mārtiņš Vilsons, Rēzija Kalniņa u. c.

Ilgi tapušais darbs ir rezultējies jaudīgā drāmā, kuras emocionālo iedarbību nodrošina vēstījuma konstruēšana no galvenā varoņa – jauna bērna, kas ierauts kara mutulī, – skatpunkta. Oto Brantevics ir precīzs trāpījums – viņš izdzīvo varoņa neiedomājami skarbo pieaugšanas stāstu Pirmajā pasaules karā. Pat ja dažā labā recenzijā tiek pedantiski mērīta audiovizuālā vēstījuma atbilstība Aleksandra Grīna romāna burtam, ir jārēķinās ar to, ka pieeja literāram tekstam var būt dažāda. Filmas vizuālā valoda un aktieru darbs ļāvis tapt suverēnam, spēcīgam darbam.

 

Projām

Režisors Gints Zilbalodis

Kopš filmas Projām pirmizrādes animācijas filmu festivālā Ansī Francijā Ginta Zilbaloža darbs ir kļuvis par sensāciju. Filma ir recenzēta nozīmīgākajos profesionālajos izdevumos, tā iegūst balvas pasaulē. Stāsts par puisi uz vientuļas salas ir apbūris visus – gan stāsts, kas ir filmā, gan stāsts par pašu Gintu Zilbalodi, kurš filmu ir veidojis viens pats, izpildot visu radošo un tehnisko darbu paleti. Parasti pilnmetrāžas animācijas filmu budžets ir mērāms miljonos, šī filma – meditatīvs ceļojums cilvēka sajūtās – ir tapusi ar minimālu finansiālo atbalstu. 

 

Lemāna’66. Lielais izaicinājums

@@@@

Režisors Džeimss Mengolds. Lomās Mets Deimons, Kristjens Beils u. c. 

Aizraujoša, uz reāliem faktiem balstīta retrofilma ar izciliem aktieriem. Kaut arī režisors Džeimss Mengolds strādā Holivudas stila ietvaros, viņa filmās vienmēr ir kāda nianse, kas tām neļauj pazust Holivudas ražojumu straumē. Šajā gadījumā tas ir stāsts par autosacīkstēm – autobūvētāju Ford un Ferrari konkurenci, kurā nozīmīgs ir cilvēciskais faktors. Autobraucējs Kens Mailss, kuru lieliski spēlē Kristjens Beils, un konstruktors Kerols Šelbijs (lomā azartiskais Mets Deimons) met izaicinājumu Ferrari, bet, protams, vispirms – paši sev.

 

Džona F. Donovana nāve un dzīve

@@@@

Režisors Ksavjē Dolans. Lomās Natālija Portmena, Sūzena Sarandona u. c. 

Kanādas režisors Ksavjē Dolans pelnīti tiek dēvēts par režijas brīnumbērnu – viņam ir tikai trīsdesmit, bet viņa kontā ir jau astoņas pilnmetrāžas filmas un vairākas Kannu festivāla balvas. Režisoram piemīt pārliecinošs autora rokraksts. Filmas Džona F. Donovana nāve un dzīve vēstījuma centrā ir jauns aktieris Rūperts Tērners, kurš reflektē par savām attiecībām un vēstuļu saraksti ar nu jau mirušo skandalozo TV zvaigzni Džonu F. Donovanu. Filma pieskaras publiskuma un privātuma tēmai, kā arī šovbiznesa pasaules ciniskajiem likumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja