Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Ditas Rietumas kino izlase. 01.IX - 08.IX

Kinokritķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas. 

Mans draugs – nenopietns līķis****

Režisori Dens Kvans, Daniels Šeinerts. Lomās Pols Deino, Daniels Redklifs

Šīs, maigi sakot, ekstravagantās filmas izplatītāji ir pelnījuši balvu par asprātīgo filmas Swiss Army Man latviskojumu, izmantojot katra latvieša atmiņā iekodētās Jāņa Streiča filmas nosaukumu. Jestrais pastāstiņš ar diviem izciliem un dulliem aktieriem Polu Deino un Danielu Redklifu galvenajās – vientuļnieka uz salas un līķa – lomās jau lepojas ar balvu ASV neatkarīgā kino mekā – Sandānsas filmu festivālā. Izaicinoši, sirreāli un smieklīgi – ticiet, šāda kombinācija nemaz tik bieži negadās.

Pīts un pūķis***

Režisors Deivids Loverijs. Lomās Braisa Dalasa Hovarda, Oukss Figlijs, Vess Bentlijs, Karls Urbans, Ona Lorensa u.c.

Disneja studija atgriezusies pie veiksmīgām iestrādēm – pirmā filma ar šādu nosaukumu tapa 1977. gadā. Sižets par Maugli – puiku, kurš dzīvojis viens mežā sešus gadus, – pārtop pasakā ar izkalkulētu specefektu un morāles devu. Pītam ir draugs Pūķis, kuru negrib pieņemt aizspriedumainā sabiedrība. Taču tajā ir arī progresīvi domājoši ļaudis, kas tic zēna un pūķa draudzības skaistumam. Filmā darbojas slaveni aktieri – Roberts Redfords, Braisa Dalasa Hovarda. Dāvaniņa vidējā skolas vecuma bērniem mācību gada sākumā.

Baltijas jūras dokumentālo filmu forums****

No 7. līdz 11. septembrim

7. septembrī sākas Baltijas jūras dokumentālo filmu forums. Publikai redzamā daļa ir deviņu filmu programma KSunī. Satriecošs emocionāls piedzīvojums, ceļojums mūzikas un mākslas ikonas Lorijas Andersones pasaulē, pat sapņu un apziņas plūsmā ir filma Suņa sirds/ Heart of a Dog (7.IX 21.00), turklāt Lorija Andersone ir arī šī foruma seja. Pirms tam (18.00) filma Dugma. Poga/ Dugma: The Bottom – par aktuālo terorisma tēmu. Un tas ir tikai sākums! Programma – balticseadocs.lv.

Aizlido vienatnē****

Režisors Nīradžs Gajvans. Lomās Riča Čada , Sandžejs Mišra , Vikijs Kaušals u. c.

Splendid Palace skaisti eksperimentē – pēc ļoti ilga laika Latvijā kinoteātra repertuārā iekļauta Indijā veidota filma. Pusmūža ļaudis noteikti atminas savulaik padomijā valdošo indiešu filmu kultu. Pēdējos 25 gados ziņas par to, kas notiek Indijas kino, šajā tik pašpietiekamajā universā, kura ražošanas jaudas un filmu daudzums pārtrumpo Holivudu, līdz LV nonāk reti. Tālab vērts pievērst uzmanību šai cilvēcīgajai, talantīgajai filmai, kura saņēmusi kritiķu balvu Kannu kinofestivālā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skandāli un brīnumi

16. maijā, kad iznāks šis KDi numurs, 77. Kannu kinofestivāls jau būs atklāts un uz Festivāla pils Limjēru zāles skatuves jau būs kāpusi festivāla goda viešņa amerikāņu aktrise Merila Strīpa

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja