Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Ditas Rietumas kino izlase. 29.IX - 6.X

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros sakatāmās filmas. 

Mis Peregrīnas nams brīnumbērniem****

Režisors Tims Bērtons. Lomās Eva Grīna, Asa Buterfīlds, Kriss O’Dauds, Ella Pērnela, Elisone Dženija.

Režisora Tima Bērtona vārdu zina pat tie, kuri neaizraujas ar kinoteoriju. Šī filma piedāvā pazīstamo režisora autorstilu – "šausmīgas" un skaistas pasakas koncentrāciju. Darba pamatā ir amerikāņu rakstnieka Rensoma Rigsa grāmata dižpārdoklis, kura sižetiski atgādina nedaudz gotisku X cilvēku versiju – stāstu par bērniem ar pārdabiskām spējām. Mis Peregrīnas (Eva Grīna) "X cilvēki" nenoliedzami ir daudz oriģinālāki – gan sižetiski, gan vizuāli.

Gudrinieki**

Režisors Džereds Hess. Lomās Zaks Galifianakis, Ouens Vilsons, Kristena Vīga, Džeisons Sudeikis u. c. 

Filmas, kuru sižeta centrā ir lielā aplaupīšana, – tā dēvētās heist movies – veido populāru un tradīcijām bagātu subžanru. Holivudas jautrīši papildinājuši šādu darbu klāstu ar jestru komēdiju, kurā mēmā kino cienīgi triki un joki mijas ar spriedzes filmu elementiem. To visu varētu nodēvēt arī par klusajām šausmām, ja vien aktieru ansamblī nebūtu aktuālākie Holivudas komiķi (Ouens Vilsons, Zaks Galifianakis un Kristena Vīga), kuri lieliski jūtas juceklīgu, mantkārīgu, taču tik cilvēcīgu ļautiņu lomās.

Liesmas okeānā***

Režisors Pīters Bergs. Lomās Marks Vālbergs, Kurts Rasels, Džons Malkovičs, Džīna Rodrigesa, Dilans O’Braiens, Keita Hadsone u. c.

Holivudas katastrofu filma, kuras pamatā ir reāla traģēdija. Avārija okeānā uz naftas platformas Deepwater Horizon (2010. gadā Meksikas līcī) pārtrauc pusvārdā galveno varoni Marka Vālberga iemiesojumā un viņa dzīvesbiedri Keitas Hadsones veidolā... Viss, kas seko, ir tieši tā, kā pieprasa amerikāņu kino uzbūves likumi, – dramatisku šķēršļu virkne, kas tuvina tik simpātisko varoni uzvarai. Filmā darbojas lieliski aktieri, tomēr kopumā dominē forma, nevis jēga. Profesionāli, taču pārāk paredzami. 

Bailes saēd dvēseli****

Režisors Rainers Verners Fasbinders. 

Rīgā plosās kinofestivālu sezona – Baltijas pērli nomaina 2Annas. Tajā ir vērts noskatīties Rainera Vernera Fasbindera filmu Bailes saēd dvēseli, kuras sižetu pēdējā laikā aktīvi iestudē teātrī (Vladislavs Nastavševs – Maskavā, Māra Ķimele – Valmierā). Stāsts par vācu kundzīti, kura samīlas daudz jaunākā imigrantā, kopš filmas tapšanas laika – 1974. gada – ir kļuvis arvien aktuālāks. Turklāt vācu kino kaismīgā un nesātīgā ģēnija statusu Raineram Verneram Fasbinderam (1945–1982) neviens nav atņēmis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skandāli un brīnumi

16. maijā, kad iznāks šis KDi numurs, 77. Kannu kinofestivāls jau būs atklāts un uz Festivāla pils Limjēru zāles skatuves jau būs kāpusi festivāla goda viešņa amerikāņu aktrise Merila Strīpa

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja