Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Jānis Vingris uzņēmis dokumentālo filmu par Ukrainas kara brīvprātīgajiem

No 11. marta kinoteātros KSuns un Splendid Palace varēs noskatīties režisora Jāņa Vingra dokumentālo filmu Volontieri. Tā stāsta par cilvēkiem, kas palīdz karavīriem Ukrainā.

Filmas režisors un operators Jānis Vingris pagājušā vasarā filmēja ATO zonā Austrumukrainā. Ar filmu viņš vēlējās parādīt reālus notikumus Austrumukrainā – bez propagandas un cenzūras, kā arī ukraiņu karavīru brīvprātīgo palīgu (volontieru) lomu šajā karā.

Filmas galvenie varoņi – Rodions un Ivans – kā brīvprātīgie brauc gar visu frontes līniju, apgādājot ukraiņu armijas karavīrus ar visu nepieciešamo. Riskējot ar savām dzīvībām, viņi uz fronti izvadā sūtījumus, kas savākti visā valstī. Baltais busiņš brauc 700 kilometrus no Kijevas, Austrumukrainā. Valsts dotie līdzekļi karadarbībai katastrofiski nepietiek – volontieri aicina katru dot savu artavu uzvarai un palīdzēt karavīriem noturēties. Rodions un Ivans ved kara iekārtas ukraiņu armijai 60 tūkstoš eiro vērtībā – nakts redzamības iekārtas, termoiekārtas, kamuflāžas tīklus, ložu vestes, sauso pārtiku. Filmas skatītājam bez izskaistinājuma ir iespēja redzēt frontes ikdienu Marjinkā, Peskos, Avdejevkā, Širokinovā. Rodions un Ivans nav tikai kurjeri. Viņi ir apbruņoti un labi ekipēti. Viņiem ir naktsredzamības iekārtas. Karavīri un komandieri volontieriem ir kā otra ģimene, viņi regulāri piegādā nepieciešamos aparātus, instruē karavīrus par to lietošanu.

Pašlaik filma ir krievu un ukraiņu valodās, ar latviešu subtitriem un latvisku diktora tekstu. Drīzumā filma tiks tulkota, lai to varētu izplatīt arī citās valstīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja