Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Kinoteātrī K. Suns notiks bezmaksas Norvēģijas filmu seansi bērniem

Skolēnu ziemas brīvlaikā no 25. decembra līdz 8. janvārim kinoteātrī K. Suns, Elizabetes ielā 83/85, Rīgā, notiks bezmaksas norvēģu kino seansi bērniem, pavēstīja pasākuma pārstāve Iveta Balule.

Bērnu filmu programmā ir iekļauta viena animācijas filma un trīs spēlfilmas, kurās bērni varēs iepazīties ar jauniem filmu varoņiem, kā arī satikt jau agrāk iepazītos varoņus.

Mazie skatītāji varēs vēlreiz sekot animācijas filmas Policijas mašīna Pelle uz pēdām (2013), režisors Rasmuss A. Sīvertsens (Rasmus A. Sivertsen), galvenā varoņa  piedzīvojumiem, glābjot jūras ērglēna māti no divām laupītājām. 2013. gadā šī filma tika atzīta par labāko bērnu un jauniešu filmu Norvēģijā, iegūstot Norvēģijas Nacionālā kino balvu Amanda (Amandaprisen) minētajā nominācijā.

Tiks demonstrētas divas režisora Trunna Jākobsena (Trond Jacobsen) spēlfilmas – Traktoriņš Pelēcītis–lauku māju noslēpums (2004) un Traktoriņš Pelēcītis un viņa jaunais draugs (2011). Traktoriņš Pelēcītis ir iemīļots un populārs varonis Norvēģijā - par šo varoni ir uzņemtas vairākas filmas, ierakstīti vairāki mūzikas albumi; Traktoriņa Pelēcīša attēli ir sastopami uz neskaitāmām rotaļlietām un citām precēm.

Programmas ietvaros demonstrēs režisora Kristiana Lū (Christian Lo) spēlfilmu Labākās draudzenes (2009). Filma ir par divām meitenēm, kuras sper drosmīgu soli, lai glābtu savu labāko draudzeni. Šis stāsts ir ne tikai par stipru draudzību, bet skar arī šobrīd tik aktuālo jautājumu par patvēruma politiku, sniedzot skatījumu uz šo sarežģīto jautājumu no bērnu viedokļa. Filma ir ieguvusi vairākas starptautiskas kino balvas.

Filmas tiek demonstrētas ar tulkojumu latviešu valodā. Bērniem un vecākiem ar bērniem ieeja brīva. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja