Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kinoteātrī KSuns izrādīs Norvēģijas filmas bērniem

Norvēģijas vēstniecība Rīgā un kinoteātris KSuns aicina ģimenes ar bērniem un  bērnu kolektīvus apmeklēt Norvēģijas bērnu filmu seansus skolēnu ziemas brīvlaikā no 25. decembra līdz 3. janvārim. Programmā iekļautas trīs spēlfilmas un viena animācijas filma.

Turpinot iesākto tradīciju, Pirmajos Ziemassvētkos 25. decembrī tiks demonstrēta 1976. gadā uzņemtā pasaku filma ģimenei Ceļojums uz Ziemassvētku zvaigzni. Šī filma joprojām ir populāra Norvēģijā - Norvēģijas sabiedriskā televīzijā ik gadu demonstrē filmu Ziemassvētku vakarā un tā ir neatņemama Ziemassvētku tradīcija daudzās norvēģu ģimenēs. Filma ir uzņemta pēc tāda paša nosaukuma lugas motīviem, kuru 1924. gadā sarakstīja norvēģu dramaturgs Sverre Brandts (1880–1962). Luga vairākkārt iestudēta teātros Skandināvijas valstīs. 

Šī gada filmu programmā bērni varēs redzēt arī turpinājumu stāstam par diviem draugiem – puisēnu Kaštenu un meiteni Petru filmā Kaštena un Petras brīnišķīgie Ziemassvētki (2014). Filma ir turpinājums iepriekšējos Ziemassvētkos demonstrētajām filmām Kaštens un Petra – labākie draugi un Kaštena un Petras ziemas brīvdienas. Filmas ir uzņemtas pēc bērnu grāmatu sērijas par Kaštenu un Petru, kuru sarakstījis Norvēģijā plaši pazīstamais rakstnieks Tūrs Oge Bringsvers un ilustrējusi māksliniece Anne Gerda Holta.

Mazākos skatītājus aizraus animācijas filma par policijas auto Pelles piedzīvojumiem - Policijas mašīna Pelle uz pēdām (2013). 2013. gadā šī filma tika atzīta par labāko bērnu un jauniešu filmu Norvēģijā, iegūstot Norvēģijas Nacionālā kino balvu Amanda minētajā nominācijā.

Lielākajiem bērniem tiek piedāvāta filma Vispatiesākā mīlestība (2011), kas ir dzīvespriecīgs stāsts par 10 gadus veco meiteni Anni, viņas attiecībām ar vienaudžiem un par pirmo mīlestību. Filma ir uzņemta pēc norvēģu autores Vigdis Jortas populārās bērnu grāmatas ar tādu pašu nosaukumu un ir guvusi balvas vairākos starptautiskajos filmu festivālos. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja