Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Aicina pieteikt autordarbus Latvijas literatūras gada balvai

Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju māja, Latvijas Rakstnieku savienība un Latvijas Literatūras centrs sākuši autordarbu pieteikumu pieņemšanu Latvijas literatūras gada balvai 2013.

Literatūras gada balvu piešķirs par labāko 2013. gadā publicēto literāro darbu Latvijas rakstniecībā piecās nominācijās, kā arī tiks noskaidrots balvas ieguvējs nominācijā Mūža ieguldījums Latvijas rakstniecībā, liecina Latvijas Rakstnieku savienības informācija.

Balva tiks piešķirta nominācijās Labākais dzejas darbs, Labākais prozas darbs, Labākais Latvijas autora oriģinālliteratūras darbs bērniem, Labākais ārvalstu literatūras tulkojums latviešu valodā un Spilgtākā debija literatūrā. Pieteikumus var iesniegta arī nominācijai Mūža ieguldījums Latvijas rakstniecībā. Šī balva tiks pasniegta literātam, kurš ilgus gadus mākslinieciski augstvērtīgā līmenī radījis darbus dzejā, prozā, dramaturģijā, kritikā vai tulkošanā un veicinājis Latvijas rakstniecības starptautisko pazīstamību ārvalstīs.

Literatūras gada balva ir Latvijas literārā radošā darba ikgadējā novērtējuma konkurss. Tam kandidātus var izvirzīt Latvijas Rakstnieku savienība, Latvijas Literatūras centrs, SIA Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju māja, Valsts kultūrkapitāla fonda Literatūras nozares ekspertu komisija, izdevniecības, preses izdevumu redakcijas, augstskolas, citas juridiskas un fiziskas personas un arī Literatūras gada balvas 2013 ekspertu komisija.

Pieteikumus konkursam jāiesniedz līdz 2014. gada 3. februārim Latvijas Literatūras centrā. Pieteikumi iesniedzami rakstiskā formā, pievienojot divus darba izdevuma eksemplārus.

Balvas pretendentus izvērtēs ekspertu komisija, kurā sadarbosies Latvijas Rakstnieku savienība, Latvijas Literatūras centrs, Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju māja, katrai organizācijai deleģējot trīs ekspertu komisijas pārstāvjus. Komisijas darbs notiks no šā gada oktobra līdz nākamā gada aprīlim, izskatot un izvērtējot visus pieteiktos un izvirzītos kandidātus un to darbus.

Nākamā gada martā ekspertu komisija katrā no kategorijām nominēs labākos darbus un lems par literāta izvirzīšanu balvai par mūža ieguldījumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja