Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Diskusija par bērnu dzimumizglītošanas jautājumiem Kino Bize

Jaunizveidotais Kino Bize sadarbībā ar politoloģi Ivetu Kažoku un Latvijas Antropologu biedrību šodien, 14. janvārī plkst.19 piedāvā publisku diskusiju ar pieaicinātajiem viesiem un klausītājiem par bērnu dzimumizglītošanas jautājumiem.

Tā būs padziļināta analīze skandālam, kas radās saistībā ar bērnudārznieku dzimumizglītošanas grāmatām un dzimumu identitāšu ieaudzināšanu. Atsaucei tiks izmantota Kino Bize rādītā Selīnes Skiammas filma Pašpuika.

Sarunu vadīs Iveta Kažoka, kas aicinās pieaicinātos viesus no dažādām jomām apspriest, vai cilvēka dzimuma identitāte ir kaut kas objektīvs vai arī tā pastāv tikai mūsu prātos? Dzimumu lomas: kādā veidā masu kultūra un bizness tās veido un nostiprina? Cik izprotoša ir Latvijas sabiedrība pret cilvēkiem, kuru pašu identitāte neatbilst viņu fizioloģiskajam dzimumam? Vai/kādēļ cilvēkiem, kas paši pieder pie sabiedrības vairākuma, ir svarīgi šie jautājumi? Katra jautājuma apspriešanu ievadīs uzaicinātā viesa pārdomas, kam sekos izvērsta saruna.

Ieejas maksa uz publisko diskusiju - Ls 3, jauniešiem un senioriem – Ls 2,5. Tiem kas vēl nav paguvuši noskatīties filmas, piedāvājam iegādāties biļeti uz filmu un diskusiju, kas maksā Ls 5, jauniešiem un senioriem – Ls 3.

Top komentāri

zināšana
z
Aicinājums Latvijas antropologiem pirms izveikt dženderisma ideoloģijas aģitāciju, padomāt par sava kolēģa zinātnieka Frenka Saltera vādiem: (Saltera zinātniskās darbības viena no jomām ir urbānā antropoloģija)" "What can be done to prevent departments of gender studies from teaching as true what is known to be false! As a result real damage is being done to the knowledge of generations of students and to the nation’s political culture". Plašāk lasīt Austrālijas intelektuālajā žurnālā Quadrant rakstus ""The War against Human Nature: Gender Studies" un "The War Against Human Nature in the Social Sciences "(http://www.quadrant.org.au/magazine/issue/2012/7-8/the-war-against-human-nature-ii-gender-studies-part-1); ( http://www.quadrant.org.au/magazine/issue/2012/6/the-war-against-human-nature-in-the-social-sciences )
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja