Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Jauno kinorežisoru veikums Rēzeknē

Jau trīs dienas Latgales vēstniecībā Gors Rēzeknē notiek Starptautiskais īsfilmu kinofestivāls Open Place. Tas aizsākts pagājušajā gadā un arī šogad laikā no 16. līdz 20. augustam ietver dažādu valstu jauno režisoru īsfilmu skates, kinoseansus, tikšanās ar aktieriem, vīna vakarus uz koncertzāles jumta terases un citas norises. Visa augusta notikumu programma Gorā veltīta kino un mūzikai. Sīkāk - www.latgalesgors.lv

Festivāla Open Place mērķis ir popularizēt Eiropas jaunākās un labākās īsmetrāžas filmas, veicināt Latvijas kinematogrāfa attīstību, kā arī veidot jaunu un talantīgu kino nozares profesionāļu pieredzes apmaiņu un sadarbību Baltijas un Eiropas līmenī. Šīgada festivālā uzsvars likts tieši uz jauno režisoru vietu kino jomā, dodot viņiem iespēju parādīt savu veikumu. Arī pats festivāla nosaukums - Open Place - norāda uz vietas atvēršanu vai došanu jauniem talantiem. Svētdien aizritēja festivāla konkursa filmu programmas pirmā diena, kurā tika izrādīta pirmā spēlfilmu daļa, vakar konkursa programmā bija skatāmas dokumentālās un animācijas filmas, bet šodien skatītāji un festivāla žūrija var noskatīties otro spēlfilmu porciju.

Šīgada festivāla simbols ir krēsls, kas atainots arī rēzeknieša Arta Adijāna veidotajā piemiņas statuetē, kura tiks pasniegta festivāla galveno balvu ieguvējiem. Jauno režisoru īsfilmas vērtē žūrija, kuras sastāvā ir kinorežisore un pasniedzēja Laima Žurgina, Baltijā lielākā Starptautiskā īsfilmu festivāla 2Aannas producente Amanda Boka, kino un video mākslas pasniedzēja Agnese Ivane, kino konsultants, viens no Ūmeo Starptautiskā filmu festivāla (Zviedrija) dibinātājiem Toms Palmens, kā arī režisore, kino žurnāliste Ināra Kolmane.

Paralēli festivāla konkursam notiek arī plaša ārpuskonkursa filmu programma, koncerti un sarīkojumi. Piemēram, šovakar, 19. augustā, plkst. 19 Krievijas Ziemeļrietumu reģiona apvienotais simfoniskais orķestris atskaņos koncertprogrammu Simfoniskais kinematogrāfs - tajā skanēs mūzika no kinofilmām, kuru tapšanas laiks aptver gan XX gs. 30. gadus, gan mūsdienas.

Savukārt rīt, 20. augustā, festivāla noslēguma koncertā uzstāsies Krievijas aktieri, kinorežisors Jānis Streičs, dziedātājs Andris Ērglis un Rēzeknes bigbends Laura Amantova vadībā. Tiks rādīts arī Rēzeknes deju kopas Dziga laikmetīgās dejas uzvedums Būt kopā, ko veidojusi horeogrāfe Lilija Lipora.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skandāli un brīnumi

16. maijā, kad iznāks šis KDi numurs, 77. Kannu kinofestivāls jau būs atklāts un uz Festivāla pils Limjēru zāles skatuves jau būs kāpusi festivāla goda viešņa amerikāņu aktrise Merila Strīpa

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja