Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Kuldīgā jau otro gadu notiks Dizaina filmu festivāls

1. un 2. augustā otro gadu pēc kārtas Kuldīgā norisināsies Dizaina filmu festivāls, kura programmā būs iekļautas arī Pecha Kucha prezentācijas un citi ar dizaina un mākslas nozarēm saistīti notikumi, informēja festivāla pārstāvis Māris Prombergs. Festivālā būs skatāmas pasaulē atzītas modei, gleznošanai, fotogrāfijai, arhitektūrai un dizainam veltītas dokumentālās filmas.

Dizaina filmu festivāls, kura idejas autori un kuratori ir Singapūras dizaina studija Anonymus, radies 2010. gadā ar sākotnējo ievirzi tikai uz dizainu, taču šobrīd pievēršas arī pilsētu problēmām un dažādiem sociāliem fenomeniem. Dažkārt pasākuma programmu papildina tematiskas konferences, radošās darbnīcas un atvērto durvju dienas arhitektūras un dizaina studijās. Festivāls Singapūrā norisinās katru gadu, bet, uzņemot starptautisku vērienu, ceļojis uz dažādām pasaules pilsētām: Portlendu, Berlīni, Taipeju, Kaohsiungu un Bangkoku.

Šogad kā festivāla programmas pirmā filma tiek izziņota režisora Zaharija Hainzerlinga stāsts Skaistule un bokseris (Cutie and the Boxer, 2013) par Ušio Šinoharu, kas ar savu izteikti ezotērisko stilu ir viens no vadošajiem, taču gluži nenovērtēts alternatīvais mākslinieks Japānā un Ņujorkā. Ilgus gadus viņa sieva Noriko ir bijusi uzticams pavadonis savdabīgajam vīram. Filma atsedz šī īpašā mākslinieku pāra attiecības, kamēr Ušio cenšas beidzot iegūt komerciālus panākumus, bet Noriko uzsāk savus mākslinieciskos meklējumus.

Filma ir spējusi iemūžināt intīmu, skaistu divu mākslinieku portretējumu sarežģītās ikdienas attiecībās. Skaistule un bokseris ir nominēta Oskara godalgai kā labākā dokumentālā filma, ieguvusi Londonas filmu festivāla Grīrsona apbalvojumu un Sandensas filmu festivāla balvu par labāko režiju.

Filmas tiks demonstrētas Kuldīgas Kultūras centra kinozālē, bet brīvdabas seansi norisināsies Pils parka kinoteātrī Goldingen Knight Cinema.

Dizaina filmu festivāla jaunumi un programma šeit:

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja