Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

LNT demonstrēs dokumentālo filmu Latvija 2012 cilvēku acīm

30. martā plkst.21 kanālā LNT būs vērojama dokumentālā filma _Latvija 2012 cilvēku acīm, _kura tapusi LNT un Latvijas Mobilais telefons projekta laikā. Pagājušā gada pavasarī ikviens Latvijas iedzīvotājs tika aicināts ņemt talkā savu fotoaparātu, videokameru vai mobilo tālruni un iesaistīties dokumentālās filmas_ _veidošanā. Pateicoties iedzīvotāju atsaucībai ir tapusi skaistu un pārsteidzošu mirkļu pilna filma, kas izveidota, izmantojot iesūtītos video.

"Visa gada garumā Latvijas Mobilais telefons un LNT aicināja cilvēkus ar mobilajiem telefoniem filmēt un sūtīt savus video, lai no tiem izveidotu filmu. Šajā laikā saņemtie vairāk kā 6000 iesūtītie materiāli, vairāk kā 500 autoru tvertie mirkļi kopā veido unikālu hroniku – dokumentālu filmu Latvija 2012 cilvēku acīm,"  stāsta dokumentālās filmas izpildproducente Aija Ansone. "Visa radošā komanda saka lielu paldies ikvienam mobilajam reportierim par atsaucību un uzticību! Mēs ļoti novērtējam to, cik daudz cilvēku ir iemūžinājuši un labprātīgi mums atsūtījuši video ar skaistākajiem, smieklīgākajiem un aizraujošākajiem darbiem un nedarbiem jeb notikumiem savā dzīvē. Šie mazie, sīkie notikumi atnes tik lielu prieku un laimi. Tāpēc ceram, ka skatītājs filmas laikā sajutīs un novērtēs, cik šie piedzīvotie mirkļi skaistu dzīvi veido."

Mūsdienu sabiedrībā teju ikvienam ir pieejamas tehnoloģijas, telefons kļuvis par rīku, kas vienmēr ir pa rokai, palīdz fiksēt mirkļus un dalīties ar tiem. Nereti cilvēki pamana tik pārsteidzošus notikumus, ko neizdodas piedzīvot un piefiksēt pat žurnālistiem. Tāpēc, lai šie īpašie mirkļi nepaliktu nepamanīti, ikviens tika aicināts kļūt par reportieri un piedalīties kopīgas dokumentālas filmas veidošanā. Tā ir filma jeb gada hronika, kas iedvesmo darīt vairāk. Šajā laikā saņemtie video materiāli kopā veido unikālu hroniku par to, kādu Latvijā cilvēki redzējuši 2012. gadu. Filma ļauj saprast, kas sabiedrībai bijis svarīgs, kas licis smaidīt un iedvesmojis jauniem darbiem, licis priecāties un satraukties. Sekojot iesūtītajiem video, tiek iziets cauri visam gadam un tam, kā tika sagaidīts pavasaris, aizvadītas brīvdienas, pēdējā skolas diena un Sieviešu diena jeb 8. marts. Tāpat būs iespēja atcerēties sabiedrībā aktuālus notikumus, aizdomāties par to, kā katrs pats aizvadījis 2012. gadu. Iespējams, kādu no skatītājiem  filma Latvija 2012 cilvēku acīm iedvesmos jauniem piedzīvojumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja