Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Minga versija par jauniešu attiecībām

Tapusi Rūdolfa Miķelsona pirmā lielā filma Ļaunuma atspulgs

Nupat nedēļas nogalē pirmizrādi piedzīvojusi deviņpadsmitgadīgā Rūdolfa Miķelsona pirmā pilnmetrāžas filma Ļaunuma atspulgs. Rūdolfs ir 12. klases skolnieks un ir gan filmas režisors, gan scenārija autors, operators un montāžas režisors. Rūdolfs plašāku atpazīstamību ieguva 2010. gadā pēc Roberta Rubīna dokumentālās filmas Kā tev klājas, Rūdolf Ming? panākumiem - filma atspoguļoja tolaik 13 gadu vecā puiša pirmos centienus kino. Nu var teikt, ka Rūdolfs ir ļoti progresējis: pabeidzis savu pirmo pilnmetrāžas spēlfilmu un turpina ceļu, lai piepildītu savu sapni - kļūtu par kinorežisoru. Filmu Ļaunuma atspulgs kinoteātris K.Suns regulāros seansos demonstrēs no 17. līdz 23. janvārim, 18. un 19. janvārī to būs iespējams noskatīties Rūdolfa dzimtajā pilsētā Talsos.

Pēc filmas Ļaunuma atspulgs scenārija jau tapusi un tiek izrādīta teātra izrāde Minga rēgi. Arī filmas centrā darbojas astoņi jaunieši. Kad ballītē Rinalds dzērumā nosit savu biedru Ināru un atsakās atbildēt par sekām, visiem mainās tik ierastais dzīves ritms. Rinalda draugs Dāvis, kļuvis par līdzzinātāju, nolemj paslēpt Ināra ķermeni. Baumas sāk izplatīties aizvien tālāk, aug spriedze, kas noved līdz kulminācijai - brīdim, kad jaunieši saprot, ka izejas no situācijas nav. Rūdolfs stāsta, ka filmas oficiālais budžets bijusi apaļa nulle, "tomēr varu atzīt, ka strādāšana minimālisma apstākļos man ir devusi daudz straujāku izaugsmi, jo esmu gājis grūtāko ceļu". Rūdolfs arī norāda, ka ar filmas sižetu vēlējies aktualizēt jauniešu attiecības, jo savulaik pats cietis no vienaudžu sliktās attieksmes. "Nevaru gan teikt, ka man tā bija un ir liela psiholoģiskā trauma, bet vēlējos parādīt, kas mēdz notikt jauniešu vidū," jaunais režisors saka.

Kinolentē lomās nebūs iespējams redzēt nevienu profesionālu aktieri, tās Rūdolfs uzticējis neprofesionāliem aktieriem. "Priecājos, ka no jauniešu puses bija liela atsaucība piedalīties filmas tapšanā, un jābūt vien godīgam - jāatzīst, esmu priecīgs, ka bija jāstrādā ar neprofesionāliem aktieriem, jo neesmu vēl ieguvis tādu amata meistarību, lai tiktu galā ar īstu aktieri," viņš saka. Režisors atklāj, ka darbs ar aktieriem bijis viļņveidīgi sarežģīts. Bijušas arī smieklīgas situācijas, piemēram, epizodes istabās sāktas filmēt ziemā mājā, kurā nebijis apkures.

"Blakus filmēšanai spieda aukstums, kas stindzināja mums dzīslas, kaut visi iespējamie eļļas radiatori darbojās. Tas pats bija ar epizodēm brīvā dabā, piemēram, nakts filmēšana slapjā pļavā septembra vidū. Brrrr," Rūdolfs atceras.

Rūdolfs stāsta, ka ir gatavs uzklausīt arī kritiku par filmu. Esot pat labi, ja tāda būs, galvenais, lai neviens nepaliek vienaldzīgs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja