Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Pirmizrādi piedzīvos animācijas filma Zelta zirgs

27. augustā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notiks pilnmetrāžas ģimenes animācijas filmas-pasakas _Zelta zirgs _nacionālā pirmizrāde, un, jau sākot ar 29. augustu, filma apceļos Latvijas kinoteātrus, informēja filmas režisors Reinis Kalnaellis.

"Animācijas filmas sižeta pamatā ir Raiņa, pirms vairāk kā 100 gadiem sarakstītā, luga Zelta zirgs. Tās motīvi: cīņa starp labo un ļauno, drosmes, neatlaidības un mīlestības spēks ir universāli, tie ir sastopami daudzu tautu pasakās, tāpēc arī tiem, kas Raiņa lugu nav lasījuši, filma būs ne mazāk aizraujoša un saprotama," atzīmē filmas veidotāji. 

Filmas pirmie zīmējumi tapuši jau pirms 10 gadiem, un tās veidošanā piedalījušies mākslinieki no vairākām Eiropas valstīm. Zelta zirgs ir Latvijas, Lietuvas, Dānijas un Luksemburgas kopprodukcijas filma. Pateicoties ārvalstu kopproducentu līdzdalībai filmas tapšanā, Zelta zirgs tiks izrādīts arī visās koprodukcijas valstīs, tātad stāstu par Antiņu uzzinās arī ārpus Latvijas. Filmas starptautiskā pirmizrāde paredzēta 2015. gada februārī.

Lomas jaunajā animācijas filmā ierunājuši Edgars Kaufelds, Zane Dombrovska, Laima Vaikule, Uldis Dumpis, Ģirts Jakovļevs, Artis Robežnieks, Edgars Lipors, Jānis Kirmuška, Jānis Jarāns, Pēteris Šogolovs, Dainis Porgants un citi. 

Filmas režisoram Reinim Kalnaellim šī ir pirmā pilmetrāžas animācijas filma. Līdz šim viņš režisējis animācijas īsfilmas Kad āboli ripo, Joka pēc alfabēts. Režisors ieguvis bakalaura grādu Baltijas filmu un mediju skolā Tallinā, studējis FAMU filmu skolā Prāgā. Kopš 2013. gada ir Latvijas Kinematogrāfistu savienības priekšsēdētājs. 

Filma tapusi studijā Rija, kas dibināta 1995. gadā. Galvenās tās darbības jomas ir animācijas, dokumentālo un spēlfilmu producēšana, kā arī filmu izplatīšana Latvijā un ārzemēs. Populārākās studijas filmas ir Lote no izgudrotāju ciema, Lote un Mēnessakmens noslēpumsJoka pēc alfabēts. Studijas filmas Norīt krupi un spēlfilma Miglā ir piedalījušās Kannu festivāla konkursa programmās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skandāli un brīnumi

16. maijā, kad iznāks šis KDi numurs, 77. Kannu kinofestivāls jau būs atklāts un uz Festivāla pils Limjēru zāles skatuves jau būs kāpusi festivāla goda viešņa amerikāņu aktrise Merila Strīpa

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja