Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Publiskota Starptautiskā Venēcijas kinofestivāla konkursa programma

Šogad pasaules senākais kinofestivāls – Starptautiskais Venēcijas kinofestivāls – svin 70. gadadienu. Tas norisināsies no 28. augusta līdz 7. septembrim, piedāvājot plašu filmu programmu. 25. jūlijā publiskota festivāla programma – sacensībā par Venēcijas festivāla galveno balvu Zelta lauvu sacentīsies 20 filmas – to vidū daudzu pasaulē atzītu režisoru – autoru darbi.

Savu jaunāko režijas darbu piedāvās ārkārtīgi ražīgais un apbrīnojami daudzpusīgais amerikāņu aktieris Džeimss Franko, kurš spēj gan filmēties Holivudas lielbudžeta filmās, gan izveidojis respektabla un pārsteidzoša režisora karjeru. Franko pārsteidz arī ar apbrīnojamu darba ražīguma – maijā Kannu kinofestivālā tika demonstrēts viņa režijas darbs As I Lay Dying (Kad es miru), Venēcijā tiks demonstrēts viņa uz karstām pēdām tapušais Child of God (Dieva bērns), kurā Franko tēlo arī galveno – vientuļnieka – lomu. Konkusa programmā iekļauta arī izaicinošā amerikāņu autora Terija Gilliama darbs The Zero Theorem (Nulles teorēma) ar Metu Deimonu galvenajā lomā, britu režisora Stīvena Frīrsa filma Philomena (Filomena) ar granddāmu Džūdiju Denču, franču režisora Filipa Garela filma La Jalousie (Greizsirdība) u.c.

Unikāls ir fakts, ka konkursā iekļautas arī vairākas dokumentālas filmas – Venēcijas festivāla konkursā tās parasti nemēdz rādīt. Šoreiz izņēmums ir amerikāņu dokumentālā kino klasiķa Errola Morisa filma The Unknown Known (Nezināmais zināmais) par amerikāņu politiķi Donaldu Ramsfeldu, kā arī itāļu režijas klasiķa Frančesko Rozi dokumentālā filma Sacro Gra. Žūriju šogad vadīs izcilais itāļu režisors Bernardo Bertoluči.

Līdzās galvenajai konkursa skatei norisināsies arī alternatīvāku filmu konkurss Horiozzonti, kā arī ārpuskonkursa un klasikas filmu programmas u.c.  filmu skates. Festivāls neiztiks arī bez koķetērijas ar 3D – šādā formātā uzņemta režisora Alfonso Kuarona filma Gravity (Gravitācija), kurā galvenajās lomās ir Džordžs Klūnijs un Sandra Bulloka. Filmas pirmizrāde ārpuskonkursa programmas ietvaros notiks 28. augustā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja