Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Vidzemes koncertzālē atklās kinoteātri

Sestdien, 21.jūnijā, Vidzemes koncertzālē Cēsis tiks atklāta ar modernu digitālo kino projektoru aprīkota kinozāle, kas piedāvās regulāru filmu programmu, informēja koncertzāles pārstāve Sanita Ozoliņa. Atklāšanas dienā kinoteātra apmeklētājiem būs iespēja baudīt latviešu kino seansus – animācijas, īsfilmas, jauniešu filmu, un aktuālu dokumentālo un mākslas filmu, kā arī latviešu kino zelta klasiku.

Pēc četru gadu pauzes, kopš 2010.gada, kad Cēsīs tika slēgts kinoteātris, cēsnieki atkal varēs baudīt jaunākās pasaules un Latvijas kinofilmas. Koncertzāles valdes loceklis Juris Žagars stāsta: "Kino zāle sākotnējā koncertzāles projektā nebija iekļauta, tāpēc mums nācās pacīnīties, lai mazā zāle, kas sākotnēji bija paredzēta tikai mēģinājumiem un teātru kamerizrādēm pildītu arī kinozāles lomu. Tagad varam būt lepni, ka vidzemnieku rīcībā, bez Siguldas un Valmieras, ir vēl viens profesionāls kinoteātris!"

Sadarbībā ar Latvijas kinematogrāfistu savienības filmu izplatīšanas projektu Kino visiem un visur Latvijā (atbalsta VKKF) 21. jūnijā jaunajā kino zālē norisināsies vērienīga latviešu kino diena. Projekta vadītāja Ieva Pitruka stāsta: "Tas ir skaisti un simboliski, ka sen gaidītās jaunas profesionālas reģionālās kino zāles atklāšana tiek nosvinēta tieši ar latviešu filmu programmu, kurā visu paaudžu cēsniekiem un pilsētas viesiem piedāvāsim gan atcerēties mūsu kino zelta lapaspuses gan satikties ar pavisam jaunu filmu varoņiem."

Atklāšanas pasākuma nozīmīgs notikums būs nesen pabeigtās, kritiķu un skatītāju mīlestību ieguvušās dokumentālās kinolentes  Māra (režisore Krista Burāne) pirmizrāde Cēsīs. Šī aizrautīgā, laikmetīgiem ekrāna līdzekļiem veidotā portretfilma skatītājiem dāvina emocijām bagātus, rotaļīgus un izzinošus mirkļus kopā ar mūsu brīnišķīgo teātra režisori Māru Ķimeli. Leģendārās Latvijas kultūras kanona filmas Elpojiet dziļi (rež. Rolands Kalniņš, Imanta Kalniņa mūzika) seansā ar saviem atmiņu stāstiem piedalīsies savulaik skandalozi aizliegtās filmas operators Miks Zvirbulis. Bērnus iepriecinās animācijas filmu programma Latviešu literatūras ekranizējumi, bet jauniešu problemātiku asi risina pašlaik jaunākais latviešu režisors Rūdolfs Miķelsons (pazīstams kā dokumentālās filmas Kā klājas, Rūdolf Ming?varonis) savā pirmajā spēlfilmā Ļaunuma atspulgs. Būs skatāma arī iepriekšējā gada visgodalgotākā  spēlfilma – Jāņa Norda Mammu, es tevi mīlu, kuras galveno varoni atveido cēsnieks Kristofers Konovalovs. Īsfilmu seansa programmas kontrasts veidots, lai parādītu, kā uz savu laiku raugās dažādu gadsimtu jaunie režisori - Ivara Kraulīša romantiskais sešdesmito gadu šedevrs Baltie zvani uz ekrāna satiksies ar Latvijas Kultūras akadēmijas jaunās režisores Lindas Lindes studentu filmas Četri mielasti varoņiem.

"Man liels prieks, ka ar Vidzemes koncertzāli esam vienojušies par regulāriem latviešu filmu seansiem gada garumā un arī turpmāk plānojam iepriecināt skatītājus ar visdažādākajām seansu formām: kinolektorijiem, sarunu ar autoriem, jauno filmu pirmizrādēm," uzsver I.Pitruka.

Kino zālē vietu skaits variē no 45 līdz 100 skatītāju sēdvietām un tas aprīkots ar jaunākajām kino demonstrēšanas tehnoloģijām. Kinozāle nosaukta Grāfa fon Zīversa vārdā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devies mākslinieks Raimonds Gabaliņš

Mūžībā aizgājis tēlnieks, gleznotājs, pedagogs Raimonds Gabaliņš (07.05.1949.- 02.05.2024.). Atvadīšanās no mākslinieka notiks 2024. gada 11. maijā plkst. 13.00, Limbiķu kapos, Grobiņas pagast...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja