Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

SEB Global Services jaunajā biroja ēkā izvietota plaša laikmetīgās mākslas kolekcija

SEB Global Services biznesa pakalpojumu centrs Rīgā pārcēlies uz jaunuzceltu biroju ēku Gustavs, tajā izvietojot ievērojamu laikmetīgās mākslas kolekciju ar Latvijas jaunās paaudzes autoru darbiem, kuru veidojusi kuratore Auguste Petre.

Kolekciju kopumā veido vairāk nekā 30 dažādu mediju mākslas darbi - gleznas, zīmējumi, fotogrāfijas, objekti, kā arī digitālie un tekstila mākslas darbi. Kolekcijā iekļauti Santas Frances, Reiņa Hofmaņa, Sandras Strēles, Jāņa Šneidera, Ata Jākobsona, Elzas Sīles, Martas Griģes, Filipa Šmita, Ingrīdas Ivanes, Indriķa Ģelža, Sabīnes Verneres, Kristīnes Krauzes-Sluckas, Līgas Spundes, Alises Builevicas, Dāvja Ozola, Madaras Kvēpas, Heles, Luīzes Rukšānes, Miķeļa Mūrnieka, Vikas Ekstas un Reiņa Bērziņa darbi.

Mākslas darbu atlase veikta dziļā saskaņā ar jaunās biroju ēkas koncepciju Sea of connections jeb kopīgu ambīciju pilnveidoties, atrodoties krustošanās punktā starp fizisko un digitālo pasaules uztveri. Arī jaunizveidotajā mākslas kolekcijā meklējami savienojuma punkti, kurā katra darba autonomā unikalitāte kļūst par kopīgu aktuālās kultūras vērtību. Kolekcijai izvēlētie mākslas darbi iedalīti, balstoties piecos kuratores Augustes Petres izstrādātos vadmotīvos - Sākumā bija māksla; Māksla kā labbūtības, entuziasma, darba spējas avots; Konstrukcija jeb vieta attīstības stāvoklī; Figūra kā metafora kustībai; Redzamais, bet netveramais.

Auguste Petre, kuratore: "SEB Global Services jaunā laikmetīgās mākslas kolekcija tapusi ar ārkārtīgi lielu rūpību, ņemot vērā gan jaunās telpas koncepciju, gan katra mākslinieka individualitāti un to kā dažādi darbi spēj savienoties, radot saistītu naratīvu. Kolekcijā iekļauti apbalvotu un starptautisku atzinību guvušu autoru darbi, vienlaikus man bija svarīgi rast vietu arī tiem jaunajiem latviešu māksliniekiem, kuri šobrīd atrodas savas karjeras sākumā. Šī kolekcija atspoguļo šī brīža aktualitātes Latvijas laikmetīgajā mākslā un esmu patiesi priecīga, ka tik daudzu nozīmīgu mākslinieku darbi nu atrodas vienkopus. Šī SEB Global Services iniciatīva, manuprāt, norāda uz ļoti pozitīvu un Latvijas mākslai nepieciešamu tendenci."

Jaunā SEB Global Services biznesa pakalpojumu centra biroju ēka atrodas Gustava Zemgala gatvē 73.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja