Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā 0 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Atklāta Jūrmalas mākslinieku Gada izstāde

Jūrmalas pilsētas muzejā līdz 24. februārim apskatāma Jūrmalas mākslinieku Gada izstāde.

1.februārī atvērtā izstāde pilsētas muzejā no jauna pārliecina par Jūrmalas mākslinieku aktivitāti un radošām potencēm. Vēl labā atmiņā pagājušā gada nogalē notikušais konkurss un izstāde Jā/Nē neatkarība, kur vienu no balvām ieguva jūrmalnieks Valdis Opmanis, kā arī izstāde Gada glezna Bulduru mākslinieku namā. Un atkal jauna vernisāža (kā izstādes atklāšanu sauc Francijā) un atkal starp citiem darbiem redzam Valda Opmaņa Rudbekijas.

Izstādē piedalās dažādu paaudžu mākslinieki, kas dzīvo Jūrmalā vai kas tā vai citādi saistīti ar Jūrmalu, pie tam mākslinieciskie rokraksti ir visdažādākie. Starp autoriem ir vairāki akvareļglezniecības pārstāvji. Gribas atzīmēt Līvijas Pavlovskas Kluso dabu un piebilst, ka līdz šim biju vērojis mākslinieces spēju atklāt ziedu pasaules brīnumu. Domājams, ka skatītāji novērtēs arī interesantos Ievas Spalviņas, Jāņa Spalviņa un Antona Vaivoda akvareļus. Taču vislielākais gleznu skaits izstādē attiecas uz eļļas krāsu tehniku.

Daudzi pazīstamu gleznotāju darbi apliecina augsti profesionālu līmeni. Einārs Plūksna turpina monumentāli dekoratīvo ievirzi savā daiļradē, variējot kompozicionālos uzdevumus. Andra Adieņa Vasara pie Gaujas gaišā, tradicionālā izpildījumā atklāj sirsnīgu, pat mīļu Latvijas tēlu. Maira Veisbārde ir autore klusajai dabai Ziemas logs, kur tāpat ar latvisku sirsnību un lepnumu par mantotām vērtībām parādīta rakstaino cimdu krāsainība. Māksliniece ķērusies arī pie grūtā portreta žanra, uzgleznojot jauno mūziķi Jāzepu Jermolovu, starptautiskā konkursa laureātu. Pie portreta žanra pieskaitāma arī Maijas Tabakas autorei raksturīgā kompozīcija Pie Daugavas un Pētera Postaža Ķiršu vainadziņš un Dace. Brīvs, aktīvs rotaļīgums atklājas vecmeistara Valda Buša ritmiski organizētā gleznā Spēle un vairāk pieklusinātajā Laimas Akmentiņas kompozīcijā Ezermalas vējš. Elena un Austra.

Ar gleznieciskām un faktūras ziņā bagātām ainavām Aizaudzis krasts un Pirmais sniegs izstādē pārstāvēts mums mazāk pazīstamais gleznotājs Nugzars Paksadze, ko pirmoreiz iepazinām viņa personālizstādē Bulduros pirms gada. Jauni vārdi ir Natālija un Jekaterina Pankratjevas, kas ar drošu vērienu glezno lielas pilsētainavas. Nesniedzot pilnu autoru uzskaitījumu, vēl minēšu Dzintaru Adieni, Inesi Ziemeli, Inesi Ščucku, Laini Kainaizi, Olitu Gulbi, Andreju Ģērmani, Jāni Veisu, Lieni Martinsoni, Ildu Sīlis, Emīlu Braunbergu un Ēriku Kumerovu.
Tēlniecību pārstāv medaļu mākslinieks Andris Bērziņš, kas savus darbus veltījis Volfgangam Amadejam Mocartam, Rihardam Vāgneram un citām pasaules kultūras izcilībām.

Neliela ekspozīcijas daļa atvēlēta arī fotogrāfiem Leonīdam Tugaļevam, Jevgēņijam Puginam, Ojāram Martinsonam un citiem.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja