Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Daugavpilī iesvētīts Rotko mākslas centrs

Trešdien Daugavpils cietoksnī, bijušajā Arsenāla ēkā, klātesot mākslinieka meitai Keitai Rotko Prizelai, dēlam Kristoferam Rotko, dažādām uzaicinātajām valsts un pašvaldības amatpersonām, atzītiem mākslas jomas speciālistiem, tika iesvētīts pasaulslavenā Daugavpilī dzimušā mākslinieka Marka Rotko mākslas centrs.

Centra iesvētīšanu, izstaigājot abus tā stāvus, veica gan luterāņu, gan katoļu, gan arī pareizticīgo mācītāji. Pēc tam pasākuma viesiem bija iespēja iepazīties ar mākslas centrā esošajām ekspozīcijām, tostarp Rotko darbiem, māksliniekam veltīto ekspozīciju, centra kolekcijas izstādi, Pitera Grifina (Lielbritānija) grafikas darbiem, Solomina Geršova (Krievija) gleznām, Pētera Martinsona keramiku un Latgales mākslinieku izstādi.

Rotko centrā aplūkojamo ekspozīciju kopējā platība ir vairāk nekā 2000 kvadrātmetru.

Centrā konferenču sektorā notika saruna Latvija - viena no zvaigznēm. Rotko atgriešanās: iespējas un izaicinājumi. Diskusijā piedalījās spilgtas personības un eksperti, kas dalījās savā redzējumā par Marku Rotko un jaunizveidoto mākslas centru. Diskusiju varēja vērot arī tiešraidē internetā.

Rotko centra pagalmā uz skatuves notika pasaulslavenā somu akordeonista Kimmo Pohjonena meistarklase - atvērtās durvis, kurā mākslinieks visiem interesentiem stāstīja, rādīja un atbildēja uz jautājumiem.

Plkst.18 sadarbībā ar Daugavpils teātri un Daugavpils kamermūzikas orķestri centra pagalmā notika Rotko mākslas centra atklāšanas pasākums un pēc tam centra apskate ar uzaicinātajiem viesiem. Atklāšanas performanci un uzrunas varēja vērot arī tiešraidē internetā.

Savukārt plkst.20.30 centra pagalmā sāksies akardeonista Kimmo Phjonena (Somija) koncerts, kas solās kļūt par krāšņu un iespaidīgu uzvedumu. Tā būs dāvana pilsētas iedzīvotājiem un viesiem, ieeja uz koncertu - bez maksas.

25.aprīlī centrs vērs durvis visiem apmeklētājiem. No plkst.10 līdz 17 pilsētniekiem un viesiem būs dota iespēja apskatīt mākslas centra ekspozīcijas par īpašām centra atklāšanas cenām.

No 25.aprīļa līdz 27.aprīlim Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā notiks Pītera Grifina meistarklase.

Tā kā Rotko mākslas centra atklāšana ir ievērojams kultūras pasākums ne tikai Latvijas, bet arī pasaules mērogā un ir izraisījis arī lielu starptautisku interesi, pilsētā ir gaidāms ievērojams viesu skaits.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja