Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Indriķa Ģelža Tikšanās kim?

Vasaras programmā līdz 5. augustam kim? Laikmetīgās mākslas centrā skatāma Indriķa Ģelža personālizstāde Tikšanās.Kā pavēstīja kim? Laikmetīgās mākslas centra kuratore Ilze Jakuša-Kreituse, šī ir jau otrā Indriķa Ģelža personālizstāde divu mēnešu laikā, kas skatāma kim?. Izstāde Tikšanās ir personīgs novērojums par uztveres īpatnībām, atrodoties kustībā.

Pats autors par izstādi saka: "Dodos no vienas vietas uz otru. Aizeju es vai pretī nākamā ainava? / Pārvietojoties, atrodos savas un pretimnākošās kustības saskares punktā. / Abi šie pretēji vērstie virzieni paliek manī un kļūstu par to tikšanās vietu. / No kurienes nāku un kur nokļūšu, pateikt es nevaru, jo neviens no kustības virzieniem to neatklāj. / Tādēļ arī nespēju pateikt, kur Tevi aizvedīšu."Izstādē eksponēti trīs video darbi un viens telpisks objekts. Divos no video darbiem attēlotas burtiskas ceļa zīmju Bērni un Apdzīt aizliegts norises dabā. Trešais video darbs sastāv no diviem atsevišķiem kadriem. Pirmajā kadrā redzama mašīna, kurā pārvietojas divi cilvēki – sieviete un vīrietis. Otrajā kadrā šie paši cilvēki atrodas ārpus mašīnas – auto motora nodalījumā un kadru vērsums pretējā virzienā ir tāds, lai sievietes un vīrieša rokas un kājas "atrastos" salonā. Objekts izveidots no divām iegādātajām Lada 2101 automašīnām, kuras procesa laikā pārdalītas divās vienādās daļās. Rezultātā abu mašīnu aizmugurējās daļas savienojums radījis vienu kopēju objektu, kas kalpo gan par centrālo objektu izstādei, gan tajā apskatāmajiem video darbiem.  Indriķis Ģelzis piedalījies izstādēs un festivālos Vācijā, Holandē, Francijā. Jaunākie projekti: personālizstāde Apmaldīties redzes laukā Cēsīs 2011. gada vasarā, izstāde Atpazīt pretinieku Cvollē, Nīderlandē, Beeldbuis video mākslas festivālā, Latviešu video mākslas vakars Mains  d’œuvres kultūras centrā Sentuānā, Francijā.Izstāde Tikšanās seko personālizstādei _Aklās skaņa_s, kas bija skatāma kim? trīsgades programmā. Indriķa Ģelža izstāde Tikšanās skatāma kim? Laikmetīgās mākslas centrā Rīgā, Maskavas ielā 12/1. Plašāka informācija: www.kim.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Notiks orķestra Rīga bezmaksas koncerti bērniem

No 12. maija līdz 2. jūnijam Rīgā svinēs Ģimenes mēnesi un šīs kultūras programmas ietvaros divas reizes izskanēs orķestra Rīga koncerts Supervaroņi – piektdien, 17. maijā, plkst. 17.00 Kultūras pi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja