Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

ISSP māksliniekus un fotogrāfus aicina pieteikties tiešsaistes mentoringa programmai

Līdz 27. oktobrim atvērta pieteikšanās jaunai laikmetīgās fotogrāfijas platformas ISSP mentoringa programmai Latvijas māksliniekiem un fotogrāfiem, kas norisināsies tiešsaistē no novembra līdz maijam. 2020./2021. gada programmas ciklu vadīs pazīstamie Latvijas mākslinieki un pasniedzēji Vika Eksta un Reinis Hofmanis, informēja ISSP pārstāvji.

Mentoringa programma ir jauna ISSP izglītības programma, kas veidota Latvijas māksliniekiem un fotogrāfiem, kā arī fotogrāfijas entuziastiem ar tehniskām priekšzināšanām, kuri vēlas attīstīt un pilnveidot savu vizuālo valodu un strādāt pie personīgajiem autorprojektiem, konsultējoties ar pieredzes bagātiem profesionāļiem un domubiedriem.

Mentoringa programma ilgs septiņus mēnešus, un to veidos lekcijas, radoši uzdevumi, diskusijas un individuālas tikšanās – projektu kritikas. Programmas gaitā dalībnieki strādās pie vizuāli un saturiski vienotām fotogrāfiju sērijām, smeļoties iedvesmu un uzklausot ieteikumus no diviem radošā rokraksta ziņā atšķirīgiem autoriem – programmas mentoriem māksliniekiem un pasniedzējiem Vikas Ekstas un Reiņa Hofmaņa. Programmas noslēgumā dalībnieku radītie projekti tiks prezentēti publiski, iepazīstinot ar tiem plašāku auditoriju Latvijā un starptautiski.

Mentoringa programmai aicināti pieteikties Latvijas mākslinieki un fotogrāfi, kuri ir apguvuši fotogrāfiju kādā no mācību iestādēm vai pašmācības ceļā un vēlas attīstīt autorprojektu par pašus interesējošām tēmām. Tā kā nodarbības notiks tiešsaistē, programmā ir iespēja piedalīties arī latviešu māksliniekiem, kuri dzīvo ārpus Rīgas, tostarp ārvalstīs.

Mentoringa programmas nodarbības sāksies 2020. gada 5. novembrī un turpināsies līdz nākamā gada maijam. Plašāka informācija šeit

Vika Eksta ir māksliniece un pedagoģe, kas savos darbos izmanto fotogrāfiju, kustīgo attēlu, performanci un audiovizuālos arhīvus. Viņa apguvusi fotogrāfiju pie Andreja Granta un EFTI fotoskolā Madridē, ieguvusi maģistra grādu vizuālajā komunikācijā Latvijas Mākslas akadēmijā. Eksta saņēmusi vairākas balvas, un kopš 2014. gada piedalījusies grupas un personālizstādēs Latvijā un ārvalstīs.

Reinis Hofmanis ir mākslinieks un praktizējošs fotogrāfs, kura darbus raksturo sociālantropoloģisks skatījums un interese par dažādām sabiedrības grupām un to radīto vai ietekmēto vidi. Reinis apguvis fotogrāfiju Lietišķo zinātņu un mākslas universitātē Hanoverē un ieguvis maģistra grādu Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās komunikācijas nodaļā. Izstādēs piedalās kopš 2003. gada, veidojis vairākas personālizstādes Latvijā un ārvalstīs. Hofmanis saņēmis vairākus starptautiskus apbalvojumus; viņa darbi publicēti pazīstamos un prestižos izdevumos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja