Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Izstāžu zālē Rīgas mākslas telpa tiks atklāta Envijas personālizstāde Es esmu slikts

Izstāžu zāles Rīgas mākslas telpa Intro zālē 26. oktobrī plkst. 18.00 tiks atklāta mākslinieces Envijas personālizstāde Es esmu slikts. Izstāde apmeklētājiem būs pieejama no 28. oktobra līdz 29. decembrim.

"Prom no konkrētā, prom no stāsta, kur paliek tikai juteklisks darbs ar materiālu, par krāsu un virsmas spriegumu, par formu bez nolūka, par ekspresiju, par formas meklējumiem, par to, ka tā nedodas rokā, par kailu glezniecību pašas glezniecības pēc. Es negribu stāstu, es gribu būt tāda, kas nerunā. Es gribu, lai tas ir tikai par vielu, par līnijām, laukumiem, izliekumiem un krāsu saskaņu. Tikai par virsmas spriegumu. Enerģijai nav vajadzīga nozīme, enerģija mīt pašā triepienā. Enerģija ir bezkaislīga pret stāstu. Es negribu stāstu."

Envijas personālizstāde Es esmu slikts veidota kā ekspresīvas, huligāniski brīvas glezniecības teritorija. Izstādi veido pēdējo divu gadu laikā gleznotas dažāda formāta eļļas gleznas, kā arī daži skulpturāli un ready made objekti. Mākslinieces darbi piesaista ar savu sulīgi nepastarpināto glezniecību, kur mākslinieces iekšējās atklāsmes savijas ar brīvu kustību starp glezniecības žanriem un atsaucēm uz pasaules glezniecības meistariem.

Envija kā savu gleznotājas vārdu izvēlējusies lietot tikai personvārdu. 2021. gadā absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmijas glezniecības apakšnozari. Papildinājusi savas glezniecības zināšanas Gdaņskas Mākslas akadēmijā (2014–2015). Kopš 2013. gada piedalījusies vairākās grupu izstādēs Latvijā, Lietuvā un Polijā, sarīkojusi četras personālizstādes. Nozīmīgākās izstādes un projekti pēdējos gados: ES_TEXT, LNMM, 2022; personālizstāde Mīts privātai lietošanai Māksla XO galerijā, 2021; Survival Kit 11, 2020; personālizstāde Mēs visi smiesimies, skumsim, raudāsim, atkal smiesimies Jūrmalas pilsētas muzejā, 2020; Indulis Zariņš/Ieva Iltnere un Envija, Mākslai vajag telpu vasaras māja Esplanādē, 2019.

Izstādi organizē Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības izstāžu zāle Rīgas mākslas telpa, atbalsta Rīgas dome un Valsts kultūrkapitāla fonds.


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja