Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Latvijas radošās augstskolas apvienojas projektā Malka

Latvijas Mākslas akadēmija, Latvijas Mūzikas akadēmija un Latvijas Kultūras akadēmija arī šogad apvienojas projektā MALKA ar mērķi veicināt Latvijas radošo augstskolu studentu sadarbību, radot jaunus mākslinieciskus tandēmus un sadarbības grupas. Vērienīgajā projektā kopā piedalās 60 radošo augstskolu studenti, kas mācību gada pirmā semestra laikā veidos kopīgu dejas, mūzikas un vizuālās mākslas etīžu uzvedumu. Etīžu skates pirmizrāde paredzēta 2019. gada 23. novembrī plkst. 17 Latvijas Mākslas akadēmijā.

Pirmās darba sesijas laikā studenti tika sadalīti grupās un izlozēja etīžu tēmas, kā arī telpu, kurā tās būs jārealizē. Šogad projekta tēmas veltītas režijai un studentu etīdes būs parafrāzes par režijā lietotiem terminiem, piemēram, virsuzdevums, mizanscēna, impulss, komēdija, drāma u.c. Katrā no deviņām radošajām grupām ir vismaz viens katra mākslas veida topošais profesionālis, tādējādi etīžu saturs būs radies, mijiedarbojoties vairākām mākslas nozarēm. Šogad projekts būs kā interaktīva pastaiga, kura norisināsies trīs dažādās Latvijas Mākslas akadēmijas telpās. 

2019./2020. mācību gadā projektā līdzās režisoriem, mūziķiem, grafiķiem, piesaistīti arī Audiovizuālās un skatuves mākslas producēšanas 1. kursa studenti, kuri palīdz procesa organizēšanā, tādējādi arī paši gūstot praktisku pieredzi.

Pirmais šāda veida projekts tika realizēts 2017./2018. mācību gadā, sadarbojoties Latvijas Mākslas akadēmijas LMA Grafikas katedras un Latvijas Kultūras akadēmijas Leļļu teātra mākslas kursam. Sadarbības rezultāts – etīžu skate MALKA LKA Teātra mājā Zirgu pasts, kas guva atzinību un rezonansi abu augstskolu studentu un pasniedzēju vidū.

2018./2019. mācību gadā projekts tika paplašināts, sadarboties aicinot Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas džeza un kompozīcijas studentus, Latvijas Kultūras akadēmijas režijas studentus, Latvijas Kultūras akadēmijas laikmetīgās dejas mākslas studentus un Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas katedras studentus.

Kopprojekta īstenotāji ir trīs augstskolu mācībspēki: Rūta Briede (LMA), Olga Žitluhina (LKA), Māra Ķimele (LKA), Elmārs Seņkovs (LKA), Indriķis Veitners (JVLMA). Projekta producenti: Laine Pole, Kristīne Freiberga. Plakāta autors – Mārtiņš Dziļums.

 

Top komentāri

VVZ
V
Ir lietaskoks. Un ir malka. Malka ir tā, kas nav izmantojama kā lietaskoks. Nosaukums pareizs- smērējumu un sūdu ražotāji, un tā saucamās "radošās augstskolas" ir deģenerātu kalves.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja