Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Pirmo reizi Hanzas peronā notiks mākslas rezidences junioriem

Četras sestdienas pēc kārtas Hanzas peronā tiks organizētas mākslas rezidences junioriem kopā ar atzītiem augstas raudzes Latvijas māksliniekiem – grafiti mākslinieku Daini Rudeni, laikmetīgās mākslas objektu mākslinieci Darju Meļņikovu, tēlnieku Aigaru Bikši un ilustrāciju mākslinieci Elīnu Brasliņu. Vietu skaits katrā meistarklasē – vien 30 bērnu, informēja rīkotāju pārstāve Ieva Irbina.

No 21. augusta līdz 11. septembrim sestdienās Hanzas peronā norisināsies mākslas meistarklases bērniem. Tajās būs iespēja kopā ar māksliniekiem iepazīt dažādas mākslas tehnikas un radīt unikālus darbus, ko varēs ņemt līdzi uz mājām. Nepieciešamie materiāli visiem dalībniekiem tiks nodrošināti. Katras meistarklases garums – līdz 2 stundām. Kopā ar bērniem darbosies arī pedagogi, kas atbalstīs un palīdzēs tikt līdz rezultātam.

21. augustā ar Daini Rudeni varēs izveidot grafiti pašportretu. Dainis Rudens ir viens no zināmākajiem grafiti māksliniekiem Latvijā, kura darbus noteikti ir pamanījis ikviens, jo viņam pieder lielākie ielu mākslas darbi visā Latvijā, tostarp Saule. Pērkons. Daugava Tallinas ielā 46, Rīgā.

28. augustā ar Darju Meļņikovu būs iespēja veidot laikmetīgās mākslas objektus. Darja Meļņikova ir viena no spilgtākajām laikmetīgās mākslas meistarēm, veidojusi personālizstādes ne vien Latvijā, bet arī Prāgā, Maskavā, Cīrihē un citviet. Viņas darbi ir iekļauti laikmetīgās mākslas muzeja Kiasma (Helsinki) kolekcijā. Viens no jaunākajiem Darjas Meļņikovas darbiem ir projekts Pallete, ko māksliniece dēvējusi kā savu manifestu par mākslas darba tiesībām dzīvot vairākkārt.

4. septembrī Aigara Bikšes vadībā norisināsies tēlniecības meistarklase. Aigars Bikše vislabāk pazīstams ar savām interaktīvajām skulptūrām un instalācijām publiskajā telpā, kurās bieži vien redzamas vēsturiskas, sociokulturālas un politiskas atsauces. Viņš ir Latvijas Mākslas akadēmijas profesors.

11. septembrī kopā ar Elīnu Brasliņu būs iespēja apgūt ilustrāciju. Elīna Brasliņa ir viena no zināmākajām ilustratorēm Latvijā. Viņa ir ilustrējusi vairāk nekā 20 bērnu grāmatu, piemēram, Luīzes Pastores Mākslas detektīvu sēriju. 

Uz katru meistarklasi iespējams pieteikties atsevišķi. 

Vairāk: www.hanzasperons.lv.

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja