Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

12. martā notiks Samantas Tīnas Eirovīzijas dziesmas pirmatskaņojums un video pirmizrāde

Pagājušā gada konkursa Supernova uzvarētāja, dziedātāja Samanta Tīna, ir paveikusi galveno uzdevumu, lai dotos uz lielo Eirovīziju šogad Roterdamā – dziesma, ar kuru dziedātāja pārstāvēs Latviju, ir gatava. Tās nosaukums: The Moon is Rising. Dziesmas pirmatskaņojums un videoklipa pirmizrāde notiks 12. marta vakarā, LTV raidījuma Kā uzvarēt Eirovīzijā? Samantas Tīnas ceļš uz Roterdamu pēdējā sērijā.

Eirovīzijas noteikumi nosaka, ka šogad konkursā var piedalīties pērn nacionālajās atlasēs izvirzītie valstu pārstāvji, taču ar jaunu dziesmu. LTV kopš pagājušā gada rudens sekojusi Samantas ceļam uz jauno dziesmu. Dziesma The Moon is Rising tapusi īpašā RigaLive dziesmu rakstīšanas nometnē, un uzreiz iekaroja Samantas simpātijas. Visām komandām, kas piedalījās nometnē, Samanta deva vienu darba uzdevumu: "Es visām komandām biju nosūtījusi tādus kā trīs "lielos vaļus". Tie bija: tradīcija, kults un klasika, kas sevī ietver slavināšanu – lai šī mūzika atspoguļo šīs lietas." Ar klasiku Samanta saprot kvalitatīvu un laika pārbaudi izturējušu mūziku, kas skan aktuāli arī tad, ja sacerēta pirms desmit un vairāk gadiem. Tādēļ, lai iedvesmotos savas dziesmas darba uzdevumam, Samanta klausījusies tādu mūziķu daiļradi kā The Prodigy, David Guetta un dziedātāju Rosalia. "The Prodigy – visi zina šo skanējumu, visi vēl joprojām jūk prātā no tā. Manī arī ir kaut kāds tas raksturs, spītīgais, spurainais," savas dziesmas noskaņu ieskicē Samanta.

To, kā skanēs Latvijas šī gada Eirovīzijas dziesma, varēs uzzināt 12. martā, LTV raidījuma Kā uzvarēt Eirovīzijā? Samantas Tīnas ceļš uz Roterdamu noslēdzošajā epizodē, kad izskanēs gan dziesmas pirmatskaņojums, gan notiks videoklipa pirmizrāde. Samantas dziesmas vadmotīvs būs spēcīgas sievietes tēma, un tas caurvīs ne tikai dziesmas vēstījumu, bet arī videoklipu un pašu priekšnesumu maijā, kura galvenais aicinājums ikvienai sievietei būs – uzlikt kroni sev pašai, pieņemt sevi un mīlēt sevi tādu, kāda esi.

Samantas Tīnas 2021. gada Eirovīzijas dziesmas pirmizrāde – raidījumu cikla Kā uzvarēt Eirovīzijā? Samantas Tīnas ceļš uz Roterdamu pēdējā sērijā 12. martā plkst. 21 LTV1 un REplay.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja