Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Laba daba - koši un videi draudzīgi

Pavisam droši var teikt, ka starptautiskais mūzikas festivāls_ Laba daba _ir starp dabai draudzīgākajiem un pozitīvākajiem Latvijas festivāliem, ar savu, īpašu atmosfēru.

Šogad, pulcējot vairāk nekā 70 muzikālo apvienību un dīdžeju, kas pārstāv tādus mūzikas žanrus kā regejs, etnofolks, roks un elektro, festivāls norisināsies no 31. jūlija līdz 2. augustam, kā ierasts - Līgatnes pagasta Ratniekos gleznainajā Gaujas Nacionālā parka teritorijā.

Kā ik gadu festivāla muzikālais piedāvājums pārsteigs ar kādu "odziņu", piemēram, latviešu grupas S.I.L.S. atkalapvienošanās koncertu. Daudziem īpašs notikums būs britu pankroka grupas The Fall uzstāšanās - pirms pāris nedēļām apvienība, kuras pirmsākumi meklējami 70. gadu panku vidē, sniedza koncertu Glastonberijas festivālā. Britu mūziķu dalība Labā dabā jau izraisījusi lielu apmeklētāju interesi, tādējādi izvirzot The Fall par festivāla headlaineriem, stāsta organizatoru pārstāve Kristīne Pinkule.

Lai arī festivāla muzikālais piedāvājums ir bagātīgs, ietverot tādas ārvalstu un pašmāju blices kā Rīgas modes, Nepieradinātā folka orķestris, Baložu pilni pagalmi, Martas asinis, Pienvedēja piedzīvojumi, Dzelzs vilks, The Sound Poets, Auļi, Brutto, Nucleus Roots, Subhumans, galvenais uzsvars netiks likts uz grupām, saka K. Pinkule. Festivālā paralēli notiks visdažādākās mākslas un sporta aktivitātes - teātra izrādes, futbola, volejbola un kroketa turnīri, savukārt kinomājā cauru diennakti demonstrēs filmas, kuru centrālā tēma ir vīrietis. Apmeklētāji varēs tikt arī pie hennas tetovējumiem, veikt savu krūšu atlējumu ģipsī un mācīties cept maizi.

Tos, kurus šovasar jau paspējusi nogurdināt festivālu burzma, noteikti pārsteigs Labas dabas miermīlīgā gaisotne un tīrīguma filozofija, ko novērtējuši ne tikai apmeklētāji, bet arī kanādiešu dziedātāja Chinawoman, kas ir viena no iepriekšējo gadu festivāla hedlainerēm. "Visvairāk viņu pārsteidza, ka tādās masās paliek tāda tīrība. Pie tā mēs arī ļoti strādājam. Mēs atpūšamies brīvā dabā labā atmosfērā, bet tajā pašā laikā arī savācam to, ko aiz sevis atstājam," lepojas K. Pinkule. Rūpējoties par lielāku mūzikas baudītāju komfortu, festivāla organizatori šogad arī piestrādājuši pie uzlabojumiem loģistikā, ļaujot atvieglot iebraukšanu festivāla teritorijā. Darbosies arī bērnudārzs un Babyroom pašiem mazākajiem.

Plašāka informācija pieejama festivāla mājaslapā www.labadaba.lv. Biļetes uz festivālu pieejamas Biļešu servisa kasēs un www.bilesuserviss.lv, kā arī par izdevīgām cenām - klubā Nabaklab Rīgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja