Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Lielā Mūzikas balva 2012. Nominācija Par izcilu darbu ansamblī

Lielajai Mūzikas balvai 2012 kategorijā _Par izcilu darbu ansamblī _izvirzīti trīs izcili Latvijas mūziķi – klarnetists Guntis Kuzma, vijolnieks Sandis Šteinbergs un pianists Juris Žvikovs.Guntis Kuzma ir Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra un Sinfonietta Rīga klarnešu grupas koncertmeistars, kā arī vairāku kameransambļu dalībnieks.

2012.gadā atzīmējams visupirms Gunta Kuzmas spilgtais sniegums Bēlas Bartoka trio Kontrasti atskaņojumā Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra kamermūzikas koncertā 23.martā Lielās ģildes Minsteres zālē. Izcils bija Gunta spēlētais basklarnetes solo Jaņņa Ksenaka skaņdarbā _Échange basklarnetei un ansamblim koncertā 20. gadsimta melnās pērles_ 25. oktobrī Jaunās mūzikas festivālā Arēna. Lieliska bija arī Gunta Kuzmas spēle Garanča & Šišons. LNSO Jaungada galakoncertos 28. decembrī Latvijas Nacionālajā operā un 30. decembrī Lielajā ģildē.

Sandis Šteinbergs ir Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra un Kremerata Baltica I vijoļu grupas koncertmeistars. Nominēts LMB 2012 par LNSO kamermūzikas koncertu Kontrasti 23.martā Lielās ģildes Minsteres zālē, par izcilu solo Žila Masnē Meditācijā no operas Taīda koncertā Garanča & Šišons. LNSO Jaungada galakoncerti 28.decembrī Latvijas Nacionālajā operā un 30. decembrī Lielajā ģildē, kā arī par sniegumu LNSO kamermūzikas sezonas atklāšanas koncertā 29. novembrī Lielās ģildes Minsteres zālē. Sandis Šteinbergs regulāri parādās kā spožs ansambļa mūziķis, veicot LNSO pirmās vijoles pienākumus.

Juris Žvikovs ir izcili aktīvs solo pianists, it sevišķi 20.gadsimta mūzikā. "2012.gadā Jura Žvikova sniegums sevišķi spožs bija koncertā Sinfonietta Rīga un trombonists Kristians Lindbergs 20. jūnijā Lielajā ģildē, koncertā Keidža avangards un latvieši 25.jūlijā Spīķeru koncertzālē, trio Opera koncertā Zināmais un mazzināmais 20.gadsimts 20. oktobrī LNO Beletāžas zālē un koncertā Adamsa kamersimfonija un Viļuma jaundarbs 3.novembrī Lielajā ģildē. Jura Žvikova kā ansambļa dalībnieka īpašības visspilgtāk izpaužas viņa spējā iekļauties jebkurā orķestrī un jebkuras grūtības pakāpes partitūrā. “Orķestra pianists – tā ir īpaša talanta pazīme, un Juris Žvikovs to spilgti apliecina," saka LMB 2012 žūrijas dalībnieks Andris Vecumnieks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja